Usikker foran publikum? 5 trin til mere selvsikkerhed og gennemslagskraft

 

Bliver du usikker når du taler foran et publikum? Har du mest lyst til at løbe væk? Her er mine 5 trin der gør dig mere selvsikker når du kommunikerer.

VÆR SIKKER PÅ KRAVENE

I videoen fortæller jeg, hvorfor du skal kende de krav, der er i situationen.
Når du ved, hvad andre forventer af din undervisning eller din præsentation, bliver det nemmere at planlægge hvordan du kommer til at leve op til dem. Gør dig kravene bevidst, så du ved, hvordan du skal forberede dig for at kunne leve op til kravene.

 

BLIV SIKKER PÅ DIN EGEN BANEHALVDEL

Når du taler, er det ikke alt, der er dit ansvar. Noget ligger på din banehalvdel og noget ligger hos publikum. Du har ansvar for dine tanker, følelser og handlinger. Publikum for sine. Derfor skal du gøre alt hvad du kan for at målrette din kommunikation og din præsentation, briefing eller oplæg efter at give dit publikum værdi.

ROS DIG SELV OG BLIV MERE SELVSIKKER

Fokuserer du kun på dine fejl, bliver du mere usikker. Du kan træne dig til at blive mere selvsikker. Det indebærer, at du gør det modsatte af, at fortælle dig selv om dine fejl. I stedet skal du fortælle dig selv om dine styrker, og det du gør godt. I begyndelsen kan det føles mærkeligt. Men effekten vil ikke udeblive!

 

FOKUSER PÅ FORMÅLET

Træn dig i at lade tankerne om, ”hvad publikum mon nu tænker”, passere. Fokusér i stedet på, hvorfor det, du taler om, er vigtigt, og hvorfor du gerne vil dele det med dit publikum.

 

VIS DEM, HVEM DU ER

Lukker du dig selv inde, og gør alt hvad du kan for at optræde kontrolleret og professionelt, kan du komme til at lukke af for dit publikum. Det er ikke fordi, du skal vise private sider af dig selv men lade de personlige komme lidt frem. Så kan dit publikum lettere fornemme, hvem du er som menneske, og det bliver nemmere for dem at få tillid til dig. Så er I sammen! Her fordamper din usikkerhed fuldstændigt …

Sørger du også for at få kvalificeret feedback på din præsentation og din kommunikation, bliver du ikke til at skyde igennem!

Den 20. september holder jeg igen mit effektive heldagskursus BLIV HØRT. Du lærer, hvordan du tager ordet med succes. Du får feedback på din styrker, og bliver guidet til at komme over uvaner og usikkerhed. Via dagens øvelser får du formet et fantastisk oplæg. Når du går ud ad døren, kan du kommunikere dit budskab med succes. Der er kun 5 pladser på kurset. Læs mere om kurset her.

 

Lad din stemme fylde med dit budskab,

Kærlig hilsen Annette Bjerre Ryhede, speakercoach, speaker og ekstern lektor i kommunikation

 

Kunne du bruge dette blogindlæg? Få det næste til at lande gratis i din indbakke: Skriv dig op til nyhedsbrevet her.

Få ARTIKULATIONs 7 unikke værktøjer, der får dig til at tage ordet med succes, gratis her

 

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *