– Tag ordet med succes!

OM ARTIKULATION

 

Jeg hjælper dig med at finde, forme og formidle dit budskab til verden. Du kommer til at tale med gennemslagskraft og gøre en forskel med dine ord.

– Annette Bjerre Ryhede – ejer af ARTIKULATION

Jeg åbnede ARTIKULATION i 2006 og har siden undervist, rådgivet, trænet og coachet flere end 4500 ledere, meningsdannere, forskere, vidensmedarbejdere, entreprenører, konsulenter, politikere og studerende til at blive stærke mundtlige kommunikatører.

Jeg arbejder med mennesker og organisationer, der brænder for deres sag, bl.a. Coloplast, Grundfos, Københavns Kommune, KL, DSB, HK, Ventilen, Danner, IKEA, Oxford Research, Great Place to Work.

Se alle ARTIKULATIONs kunder her

Jeg har holdt over 100 foredrag om mundtlig kommunikation – der skaber resultater – i virksomheder og fagforeninger, på seminarer og i netværk, bl.a. KLs Kommunikationsdøgn, Region Hovedstadens Masterclass i professionel kommunikation, Topledere på Vej, Bigum og Co’s Formidlerdag, Netværk Danmark og Great Place to Work’s ’Verdens Bedste Netværk’.

Jeg er  cand. comm fra Roskilde Universitet, med en bachelor i psykologi, og er ekstern lektor i kommunikation samme sted. Jeg har tidligere været pressemedarbejder i Dansk Psykolog Forening og Miljøstyrelsen.

”Sjældent har jeg deltaget i en workshop så sent på eftermiddagen og gået ud fra lokalet med mere energi, end jeg gik ind med! Annettes kombination af mindfull fokusering og praktiske øvelser til at opnå større klangbund for sine budskaber, både for sig selv og sine tilhørere, var en enestående oplevelse – Ubetinget den bedste workshop, jeg deltog i på årets KL kommunikationsdøgn”

Stefan-Lildal Schrøder
Ledelsesrådgiver, Køge Kommune

”Annette er en super coach, der stiller de rigtige spørgsmål, der giver anledning til refleksion og hun giver en god konstruktiv feedback. Forløbet har skærpet min bevidsthed og givet mig de værktøjer, jeg havde brug for.”

Elena Andrade
Konsulent hos Great Place to Work

”I experienced Anettes advice as a strong consultant in a training setting where she with targetted instructions prepared our individual performances – and made great presenters out of us all. She has the calm authority you need to lean back and learn, – truly valuable insights”

Kira Hald
Senior Communications Consultant at Nordea

FORELSKET I ORD MED GNIST

 

DET BEGYNDTE VED EN 13-ÅRS FØDSELSDAG

Mine forældre holdt altid taler ved fødselsdage og mærkedage. Det var deres ekstra gave til hovedpersonen. Det smittede af. Da jeg var 12 år gammel rejse jeg mig op til min bedste venindes fødselsdag og takkede hende for, at hun var sådan en god veninde. Jeg var skingrenede nervøs, men jeg gjorde det alligevel. Der var noget i mig, der ville ud. Jeg MÅTTE sige det. Højt. Lige der.

EN ØL-KASSE PÅ SPEAKERS CORNER I LONDON

3 uger inde i kommunikationsuddannelsen på RUC stod jeg på en ølkasse på Speakers Corner i London. Vi havde øvet og trænet i ugevis. Pludselig så jeg mine fødder stige op på ølkassen, og jeg begyndte at tale. Jeg talte om et emne, jeg var meget passioneret omkring og brændte for, og som mange andre havde holdninger til. Jeg havde forberedt mine argumenter, pointer og mit budskab. Folk strømmede hurtigt til og udfordrede mig med deres holdninger.  Jeg blev så opslugt af dialogen med mit publikum, at jeg slet ikke oplevede, at jeg  havde talt i en time! Da vidste jeg, at mundtlig kommunikation og jeg skulle ud på en lang rejse sammen.

JEG BRÆNDER FOR, AT DU BRÆNDER IGENNEM

Der var noget i mig der ville ud , jeg MÅTTE sige det. Højt. Lige der.

Der lærte jeg, at vi alle har et budskab, vi kan dele med verden, og at vi blot har brug for værktøjerne, modet og støtten til at få det ud. Budskabet går ikke væk af sig selv – det er der af en grund. Min opgave er at hjælpe dig til at finde ud af, hvad dit budskab er til verden, og hvordan du får det ud, så du skaber den forandring i verden, du ønsker dig.

Der gik ikke mange dage efter Speakers Corner, før jeg holdt det første kursus. Og jeg er ikke stoppet siden.

DU SKAL EJE DIT BUDSKAB

 
Jeg har lært, at det kræver langt mere end teoretisk viden, værktøjer og smarte retoriske tricks at blive en god taler og brænde igennem. Man skal kunne håndtere nervøsitet, frygt og usikkerhed og omsætte det til gennemslagskraft. Det kræver mod at turde være sårbar i mødet med publikum og vise sit engagement. Det kræver evnen til at imødekomme, rumme og facilitere ens publikum – også når de er udfordrende.

KOMMUNIKATION ER LEDELSE

Det kræver viden om, hvordan vi bryder ud af vores skal og taler fra vores passion med autenticitet, nærvær og troværdighed. Vi skal have os selv med i det, vi siger og tage ejerskab for vores budskab. Det kræver viden om, hvordan vores sind fungerer, således at vi ikke bliver distraherede af vores tanker, mens vi taler, men kan være fuldt tilstede. Det er her, vi opnår gennemslagskraft.

Derfor begrænser min faglighed sig ikke kun  til mit kommunikationsfaglige og retoriske fundament.

Jeg tager løbende på kurser og seminarer i både Danmark og udlandet for at få den nyeste viden og følge internationale trends i mundtlig kommunikation, retorik og personlig gennemslagskraft.

FRA ARISTOTELES TIL TED TALKS

Jeg henter ikke bare min inspiration fra bøger om Aristoteles Retorik og TED Talks. Jeg oplever også nogle af verdens bedste kommunikatører – live på en scene – bl.a. Oprah Winfrey, Brendon Burchard, Arianna Huffington, Elisabeth Gilbert, Darren Hardy med flere.

I mit arbejde trækker jeg på mange forskellige fagdiscipliner og inddrager viden og værktøjer fra bl.a. læringsteori, facilitering, appreciative inquiery, pædagogik, mentaltræning, kropssprog, stemmeføring, samarbejde, trivsel og  high performance. Det gør at du får et helt unikt forløb, der gør dig i stand til at mestre alle de forhold der giver dig succes, når du tager ordet.