Er nervøsiteten ubehagelig? Sådan erstatter du den med gennemslagskraft

Jeg er rigtig gode venner med nervøsiteten. Det er der flere grunde til. Nervøsiteten er et tveægget sværd: På den ene side kan den gøre dig så usikker, at den hæmmer din præstation og gør din kommunikation dårligere. På den anden side rummer nervøsiteten kimen til hele din unikke gennemslagskraft: Din sårbare, passionerede og autentiske kontakt med dit publikum. Det er den, der gør, at dit budskab kommer til at gøre indtryk på dem. Det er fascinerende!

 

NÅR NERVØSITETEN GØR DIG USIKKER, KAN DEN:

  1. Få dig til at overkompensere og opføre dig ekstra sødt, venligt, professionelt eller klogt.
  2. Få dig til at pakke dit budskab ind, så det virker solidt. Fx i masser af slides. Med tekst på. Kloge ord. Teori. Undersøgelser. Fakta.
  3. Få dig til at gribe til overdreven kontrol. Af dig selv og det, der foregår i rummet.

Det er udelukkende godt at du er godt forberedt. At du tager teten og guider dit publikum. At du tænker over, hvilke værdier du gerne vil udvise overfor dit publikum.
Problemet kommer, når din nervøsitet styrer hele showet. Når nervøsiteten styrer, handler dine tanker ofte rigtig meget om, hvordan dit publikum oplever dig. I stedet for at koncentrere sig om det, det hele handler om: Dit publikum og den rejse, de skal på.

 

DU ER REJSELEDEREN FOR DIT PUBLIKUM

Det er dit publikum, der skal have værdi af det, du siger. Det er dit publikum, der skal forstå det, du siger, så de kan bruge det i morgen. Det er dem, der skal forandre sig (læs mere om, hvordan jeg ser på forandringskommunikation her). Det er dem, der skal bakke op om én løsning frem for en anden. Det er dem, der skal gå ud ad døren og gøre noget anderledes i morgen.

Du er rejseleder for dit publikum. Det er dit publikum, der skal igennem en proces, som modtagere af din kommunikation. Som rejseleder inviterer du dit publikum ud på rejsen med dig. Men de rejser kun med, hvis de kan mærke, at rejsen handler om dem.

 

SÆT NERVØSITETEN PÅ BAGSÆDET

Du kan ikke slippe uden om at opleve nervøsitet, når du indimellem stiller dig derud, hvor der er noget på spil. Men du skal få nervøsiteten til at sætte sig på bagsædet, så du selv kan køre bilen.

Det fortæller jeg mere om i videoen her:

 

BLIV FRI AF NERVØSITETEN

Vil du have min hjælp til at guide dig fri af nervøsiteten? Til at få fat i din gennemslagskraft? Til at blive mere selvsikker og opleve en større selvtillid, når du kommunikerer? Til at kunne koncentrere dig endnu bedre, når du kommunikerer? Til at blive endnu mere nærværende, opbygge tillid og føre dit publikum med dig?

Så står mit onlinekursus ’Fra nervøsitet til Gennemslagskraft klar til at hjælpe dig. Her guider jeg dig i 5 videoer, en opgavebog og 4 lydfiler igennem de metoder og værktøjer, der omsætter din nervøsitet til gennemslagskraft.

Der er stadig sommerrabat, så du sparer 50 %: Hele kurset bliver dit, til evigt eje, til 296,- med kuponkoden: sommertilbud 17

Du kan begynde allerede om 2. minutter.

Rabatten udløber i morgen tirsdag kl. 24: Omsæt din nervøsitet til gennemslagskraft her

 

Sæt nervøsiteten om på bagsædet og tag ordet!

Mine varmeste sommerhilsner,

Annette Bjerre Ryhede

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.