Bange for at gå i sort?

I de 10 år jeg har lavet kurser og coachet i præsentationsteknik, er der altid nogen der har spurgt, hvordan man håndterer frygten for at gå i sort.

Jeg vil starte med at sige, at vi alle gør det værre, end det egentlig er. Det eneste der sker, når du går i sort er, at du et øjeblik ikke kan huske, hvad det næste er, du gerne vil sige. Problemet kommer når du går i panik over det.

Men fortvivl ej – der er et super nemt trick til at komme tilbage til det, du gerne vil sige, i stedet for at køre i selvsving. Det gælder om hurtigt at kunne komme tilbage på sporet.

 

ALLE TABER TRÅDEN INDIMELLEM

Alle mister tråden indimellem og glemmer hvad de vil sige. Det der gør forskellen, og gør, at de ikke ’går i sort’ er, at de er rigtig gode til at komme tilbage på sporet igen.

De lader det ske. De lægger mærke til, at nu ved de ikke, hvad det næste, de vil sige, er. Så kigger de blot på deres monitor eller noter og fortsætter. Eller de spørger publikum, som Judy May Murphy (supercoach) gjorde til ELEVATE 2015. Hun spurgte blot publikum, hvad hun var kommet til. Publikum grinede først, fordi vi troede hun jokede. Så sagde hun: ”Seriously – where were we?”

 

TILBAGE PÅ SPORET

En fra publikum råbte et stikord, som fik hende til at huske, hvor hun havde talt om. Og hun sagde: ’I always get back’ Og det er det, der er hemmeligheden. Det handler ikke om at prøve at overkontrollere os ud af situationen (fx med en overfyldt PowerPoint, hvor ALT står, så du ikke glemmer det, eller at have næsen konstant nede i dit ordrette manuskript) det handler om at lære at komme tilbage. Til fokus. Til tråden. Til dit budskab.

Se videoen her, hvor jeg fortæller dig hvad det er, der sker inde i hovedet, når du taber tråden og går i sort, og hvordan du kommer tilbage på sporet – uden panik!

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OW7PMDMlBys[/youtube]

 

Så vær i det øjeblik hvor du lige føler du mister kontrollen. Kig på dine stikord (som du selvfølgelig har lavet i et overskueligt ark)Kom tilbage på sporet. Kig på publikum. Tal videre.

 

GRIB ORDET – UDEN PANIK – DEN 14 JANUAR

Vil du lære hvordan din tankestrøm, dit sind, dine følelser og dit kropssprog opfører sig når du står foran et publikum? Hvilke faldgruber der er og hvordan du undgår dem, så du får succes med dine præsentationer og opbygger tillid til dig som taler?

Så kom godt fra start i 2016 til Grib Ordet aftenen den 14. Januar

Der er få pladser tilbage – tilmeld dig nu, på info@artikulation.dk

Jeg glæder mig til at se dig,

Rigtig godt nytår!

Kh Annette

 

Kunne du lide denne video? Så del den meget gerne med dine venner. OG: Hvad er dit bedste trick til at holde fokus, og komme tilbage på sporet, hvis du taber tråden? Del det meget gerne med mig her på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *