Knyt dig til dit emne og fang publikum

Det virkede ikke for mig, da jeg i søndags øvede mit foredrag til en messe.
Mine nok så fine faglige pointer var uvedkommende.
De manglede energi. Jeg vidste også godt, hvad jeg skulle gøre, for at få det til fungere.
Men jeg skulle lige tage mig sammen til det. Det indebar, at jeg viste min sårbarhed frem …

 

SKÆREBRÆT OG LUCIAOPTOG

Jeg vidste, at jeg skulle fortælle mine personlige historier. Om den folkeskolelærer, der sagde til mig, at jeg havde en stemme som et skærebræt, da jeg bad om arbejdsro i klasseværelset. Om det Lucia-optog jeg godt måtte gå med i, men ikke synge med i. Og om hvorfor jeg alligevel tog ordet. Igen og igen. Og hvordan det blev til min store livsfascination.

Da jeg stod på messen og talte, kunne jeg tydeligt mærke, hvordan mine historier skabte et bånd mellem mig og mit publikum. Nu var jeg ikke længere bare ’en konsulent’ der holdt foredrag. Jeg blev til et levende menneske, der havde oplevet modgang – ligesom dem.

 

KNYT DIG TIL DIT EMNE OG RYK DIT PUBLIKUM

Vær personlig når du holder foredrag (og nej det er ikke det samme som at være privat). Det er her publikum kan identificere sig med dig. Det er her, du skaber tillid til dig som taler. Gennem dette bånd åbner de op for dine pointer og dit budskab.

 

GØR DET OGSÅ NÅR DU PRÆSENTERER

Giv i begyndelsen af dit oplæg en kommentar om, hvorfor emnet er vigtigt for dig.

Gør fx sådan:

  • ”Jeg er rigtig glad for i dag at kunne præsentere denne analyse for jer. Jeg har knoklet på den et halvt år, og det, der virkelig har slået mig er ….”
  • ”Jeg vil i dag fortælle jer om mine store fascination: Arbejdsmiljø! Lige siden mit første semester på universitetet, har jeg skrevet projekter om arbejdsmiljø. Det har jeg fordi … og i dag vil jeg derfor komme ind på …”
  • “Som leder har jeg hver morgen vågnet op med dette spørgsmål på nethinden: Hvordan løser vi x udfordring? I ved vi har holdt møder og haft konsulenter … og nu ved vi, hvad der skal til: ….

 

Kan du se pointen? Nysgerrigheden bliver pirret. Publikum bliver trygge ved dig. Du får taletid.

Så knyt dig selv til dit emne – del din passion – dit publikum vil elske dig for det!

Ordet er dit!

Kærlig hilsen, Annette

 

BLIV EN TALER MED GENNEMSLAGSKRAFT

Få fat i din passion og lær hvordan du kommunikerer den, så du knytter et bånd til dit publikum. Bliv skarp på dine pointer og lav en præsentation der gør indtryk. Brug din stemme og kropssprog med power og bliv fri af nervøsiteten. Få den værktøjskasse der giver dig succes med at tage ordet i praksis – kom med på mit heldagskursus Bliv Hørt

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *