Du skal åbne dit publikum

Dit emne – dit indhold – din substans skal gå hånd i hånd med din stil og dine værktøjer til at formidle dit emne og dit budskab. Det gør du ved at have et indhold, der taler til dem. Det gør du ved at bruge en masse taleteknikker der lokker dem til at lytte og involvere sig i dit emne.

Jeg har skrevet rigtig mange indlæg om, hvordan du former dit indhold. Så i dag vil jeg give dig nogle hurtige tips til hvordan du får publikum med:

 

FIND UD AF HVAD PUBLIKUM VED OG IKKE VED

  • Stil publikum spørgsmål, så du ved hvad de ved og kender til i forvejen og kan forme dit stof til dem. Fx spurgte Anthony Gooch fra EOCD i går, på Kommunikatørernes Dag, lige publikum om de vidste, hvad OECD var. Rimelig relevant, og et fair spørgsmål.

 

SKAB EN FÆLLESSKABSFØLELSE OM EMNET

  • Spørg publikum om de kender til det, du skal tale om, eller selv har prøvet at stå i den situation, du taler om.  Og ræk hånden op sammen med dem, så du indikerer, at I er i samme båd. På denne måde viser vi helt fysisk at vi har et forhold til emnet og vi vil være meget mere tilbøjelige til virkelig at slå lyttebøfferne ud. Fællesskabsfølelsen er også med til at skabe tryghed omkring seancen: I er alle i samme båd.

 

FÅ PUBLIKUM TIL SELV AT SÆTTE ORD PÅ

  • Giv publikum et spørgsmål og 5-10 minutter til at tale med sidemanden om det. Her giver de dem et spørgsmål der knytter sig til dit emne, og vil være en hjælp for publikum lige at få lov at reflektere over. Det kan fx være: ’Hvad vil hjælpe jer til at få implementeret x efter i dag’. Når vi får lov til selv at tænke, reflektere og sætte ord på emnet involverer vi os i emnet og sætter det i forhold til vores egen virkelighed. Det gør emnet konkret og nærværende for os.

 

Få flere tips i videoen med Annette Bjerre Ryhede fra Kommunikatørernes Dag 2014:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EgGEpx6S_3s[/youtube]

 

Lær hvordan du får dit emne og din formidlingsteknik til at gå op i en højere enhed – kom med på mit heldagskursus den 15. Januar! Tilmeld dig lige nu og få 15 % rabat! Skriv til info@artikulation.dk og læs mere om heldagskurset her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *