Kommunikér og få et bedre liv!

Ja det er en poppet overskrift. Ikke desto mindre, er det rigtigt.

Kommunikerer du ikke med de mennesker der er tæt på dig, lærer de dig aldrig rigtig at kende, og ensomhedsfølelserne står meget let i kø. Uden kommunikation føler vi aldrig rigtigt en kontakt med andre mennesker. Er du ikke ærlig, med dig selv og med andre, opnår du aldrig nærvær med hverken dig selv eller andre. Den der ægte connection, som vi jagter. Og vigtigst af alt: Følelsen af at blive sat pris på, have værdi og være vigtig, simpelthen, fordi du – blot – er dig.

 

Kommunikation er en del af et sundt liv

Med den idgangsvinkel blev jeg interviewet til Martin Kierkevangs Talkshow om kommunikation som det gode liv. Og vi km rundt om mange spændende ting og fik delt ud af rigtig mange gode tips, værktøjer og inspiration til at tage god kommunikation ind som en del af vores sunde liv. Du får også nogle gode historier fra mig eget liv, om de udfordringer jeg selv er løbet ind i i tidens løb 😉 Du finder et link til interviewet i bunden af dette indlæg.

 

Dårlig kommunikation er roden til alt ondt

Vi kan ikke læse hinandens tanker og følelser. Vi kan have fortolkninger og vi kan, måske, fornemme noget. Men kun når vi kender dig – og selv her, løber vi ofte ind i problemer. Derfor er kommunikation den essentielle ingrediens vi har brug for, for at opbygge sunde respektfulde, ærlige relationer fulde af tillid. Hvor I kender hinandens grænser og sætter pris på hinanden for at være lige præcis dem, I er. Det er, måske endnu vigtigere, i parforholdet! Når vi først er gået fejl af hinanden, er det første, terapeuten begynder at lære os og træne, at begynde at kommunikere igen – og blive endnu bedre til det, end vi var før.

 

Det er meget tankevækkende, at dårlig kommunikation er den største klageårsag i sygehusvæsenet – ikke dårlige sundhedsfaglige behandlinger!

 

Hvorfor er kommunikation så svært?

Det sværeste er, at sige de ting, der kræver mod. Hvor vi blotter os. Og hvor vores indre selvcensur siger, at ”siger vi det her højt, så synes de andre helt sikkert, at jeg er ’uintelligent’, ’naiv’, ’egoistisk’, ’svag’, ’klam’, ’kikset’, ’uforberedt’, ’uvidende’, ’følsom’ …” Eller hvad vi nu frygter, at blive kaldt. Så vi holder os tilbage. Og verden går glip af vores ord. Du går glip af den indflydelse, du gerne ville gøre gældende. Andre går glip af at lære dig at kende og få lov at se dig.

 

God kommunikation kræver mod

Det kræver mod, at sige det, der skal siges.

 

Det kræver mod, at sige det, du mener, og mene det, du siger.

 

Det kræver mod at sætte ord på det, der sker.

 

Det kræver mod at sætte ord på det, du oplever, føler og tænker overfor andre.

 

Det kræver mod at være sårbare og bede om det, vi gerne vil.

 

Det kræver mod at stå med et åbent hjerte, og håbe at de kærlige ord kommer tilbage igen.

 

 

Jeg ved det. Jeg skal selv træne mig i det hver dag.

 

At bruge mine ord i respekt for mig selv og andre. Ikke lade min tålmodighed stikke af med mig. Respektere og anerkende, at andre ser verden på en anden måde. Har andre behov, ønsker og fagligheder.

 

De er ikke forkerte. Jeg er ikke forkerte. Og kun med kommunikation kan vi nå og forstå hinanden.

 

 

Du finder udsendelsen her, og kan lytte til den mens du laver andre vigtige ting J

 

Link : http://www.staytrue.dk/talkshow/episode-5-kommuniker-bedre-med-dig-selv-og-andre/

 

 

 

 

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ARTIKULATION