Nej – du har ikke brug for beta-blokkere for at holde en præsentation!

Heller ikke selvom du skal holde en tale for Mary eller til optagelsesprøve på konservatoriet!

BETA-BLOKKERE I ET ÅR
Jeg havde engang en klient i 1-1 speakercoaching, der i et år havde taget beta-blokkere hver gang han skulle holde en stor præsentation på sit arbejde. Præsentationer var ’his thing’ og han var kendt som den, der kunne tage det komplekse og koge det ned og sælge det, så alle var med. Problemet var bare, at han et år forinden skulle holde en præsentation hvor han havde det sådan, at denne gang havde han altså kogt det så langt ned, at han ikke længere kunne stå inde for det. Men alle regnede jo med ham, så han rejste sig op som han plejede. Så rømmede han sig, og så forsvandt hans stemme. Han blev grebet af flovhed og måtte sætte sig ned. Han kunne ikke gennemføre. Alle omkring ham havde forståelse for, at uden stemme var det svært at fortsætte. Men for ham var det et nederlag, og han mistede tilliden til sin krop, for den havde jo ’svigtet’ ham i situationen. Han var bange for at det skulle ske igen. Derfor havde han lige siden taget beta-blokkere hver gang han skulle præsentere, men nu ønskede han en anden vej.

 

STOP KAMPEN MOD NERVØSITETEN

I vores session fandt han ud af to ting:

  • At han faktisk kunne stole på hans krop – den havde sagt fra for ham, da han ikke selv kunne.
  • At ved at være med og acceptere nervøsiteten i stedet for at gøre den til en fjende, der skulle bekæmpes, opnåede han en helt anden ro, når han holdt præsentationer. Han behøvede ikke længere at være bange for at føle nervøsitet og kunne droppe betablokkerne.

Min svigerinde, der er læge, oplever mange der kommer og beder om beta-blokkere op mod en kraftpræstation. Det er hun meget imod af to grunde:

  • Beta-blokkere går ind og nedsænker hjertets rytme – det er ikke risikofrit at manipulere med vores vigtigste organ!
  • Vi tror vi løser et problem med en pille, som ikke kan løses med en pille

 

BLIV MODSTANDSDYGTIG
Jeg er meget enig. Især fordi der findes en løsning, der er langt mere bæredygtig i længden, nemlig at lære at være med nervøsiteten, berolige sig selv og sige ja-tak til følelsen af pres! Med andre ord: At udvikle modstandsdygtighed overfor presset! Det vil sige, at vi hverken bekæmper den, eller lader den styre hele showet. Vi giver den blot en plads på bagsædet.

 

DET ER ALDRIG LØSNINGEN AT LUKKE AF
Der kommer hele tiden en ny bakke, der skal bestiges. En ny udfordring, en ny overraskelse. Derfor er det mere bæredygtigt at lære,  hvordan du gør nervøsiteten til din ven. Lukker du af for nervøsiteten lukker du af for din kreativitet, din udviklende tænkning, følelsen af glæde, stolthed etc.
Med nervøsiteten kommer nemlig:

  • Evnen til at kunne tænke hurtigere
  • Være skarpere
  • Mere energi i din stemme og kropssprog
  • Følelsen af at være i live!

Du bliver med andre ord en vaskeægte high performer!

BLIV EN STÆRK KOMMUNIKATØR

Lær hvordan du håndterer presset og holder hovedet klart – det er nemlig det, der skal til for at klappen ikke går ned. Lær hvordan du forbereder og gennemfører skarpe, levende og fede præsentationer der får budskabet sikkert igennem: Kom med på mit heldagskursus BLIV HØRT i præsentationsteknik; næste gang er den 12. oktober.

 

BLIV GODE VENNER MED NERVØSITETEN
Bliv guidet igennem alle værktøjerne og den træning der får has på din nervøsitet, i det tempo der passer dig. Om det er en jobsamtale, præsentation eller en optagelsesprøve det handler om. Få bugt med nervøsiteten og bliv klar til at performe med mit onlinekursus Fra nervøsitet til Gennemslagskraft!

Træk vejret, lad nervøsiteten side på bagsædet og grib ordet – det kommer til at gå godt!

Kærlig hilsen

Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *