Sig noget til mig ….

Hvorfor du skal holde tale og hvordan du holder en god tale!

Du skal holde tale, fordi du med hvert ord siger: Du er det værd!

 

DIN TALE ER ANERKENDELSE
Med dine ord hylder du alt det, du sætter pris på ved personen. De ting, du lige præcis ser, oplever og mærker. Når du siger dem højt, bliver det tydeligt for hovedpersonen, hvad du værdsætter. Det er anerkendelse – det er kærlighed.

Vi kan som bekendt ikke se os selv udefra, og nogen hjerneforskere mener, at hvis vi ikke får tingene at vide, så ved vi det ikke. (Jeg tror mange i parforhold vil være enige i det ;)) Der skal ord på. Og ord er ikke bare ord. Når vi stiller os op ved en særlig lejlighed og siger nogen ord, bliver talen til en gave. En gave af ord. Givet med kærlighed.
Vi glemmer let hvad vi fik i fødselsdagsgave sidste år, men vi glemmer aldrig de taler, vi har modtaget.

 

HVILKE ORD VIL UD AF DIG?
Det at kunne holde en god tale er ikke noget, nogen få er født med. Det er noget der er tillært. Alle kan lære det! Og faktisk oplever jeg, at det ofte er de, der gerne fortæller, at de ikke bryder sig særlig meget om det, der er bedst! Fordi de har inderligheden med, når de åbner munden. Deres ord er ikke bare ord. De siger det, de mener. Deres ord er tæt knyttet til deres hjerte. Netop derfor kan det give noget ubehag for dem, fordi det er sårbart. Og det er lige præcis det, der gør dem EMINENT gode til at holde tale! Også selvom strukturen og stemmen halter lidt … De kan nemlig ikke lade være med at lade hjertet flyde over, når de åbner munden, og det gør talen fantastisk! Det kan vi andre lære rigtig meget af

Når du skal i gang med at forme din tale, så er det vigtigste:

Sig ikke alt det, du kan huske, men det, du ikke kan glemme.
(Dette gode råd har jeg fra min veninde forfatteren Marie Østergaard Knudsen, der bl.a. har udgivet bogen ‘Fortæl dit liv – Sådan skriver du dine erindringer.)

Vil du lære hvordan du holder den gode tale?

• Vil du blive inspireret og motiveret, hvis det nu var, at du tænkte, du måske skulle holde en tale, til den næste fest?

• Vil du have værktøjer, tips og tricks der gør din tale god og gør det til en god oplevelse for dig at stå der?

 

FÅ DIN UNIKKE TALE FREM

Bliv guidet igennem de afgørende steps, så du står klar med din unikke tale på den store dag – klar til at brænde igennem – med mit onlinekursus Tal til Festen


BLIV HØRT PÅ JOBBET
Er det den professionelle genre du har brug for at mestre?
Læs mere om mit heldagskursus i præsentationsteknik BLIV HØRT

Ordet er dit,

Kærlig hilsen

Annette

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *