7 tips der gør præsentationen af dig til en succes

’Båndoptager eller Winging it’?

Mens de andre præsenterer sig tænker du over, hvad du selv skal sige. Eller du ’Winger’ den, og tænker bagefter – hov, jeg glemte jo at sige ’….’.

Her er de 3 tips der sikrer, at du får sagt noget værdifuldt.

Det er helt normalt at mærke nervøsiteten komme rullende ved bordrunden. Hvorfor? Fordi du sidder og vente på, at det bliver din tur, og ikke kan distrahere dig med andre ting: Det er rent faktisk meningen, at du skal lytte til det, de andre siger.

Du ville gerne have haft mulighed for at forberede dig, og føler nu ikke, at du kan præstere så godt, som du vil. Eller du er god til at køre den igennem på charmen, og synes ikke det er nogen ’big deal’. Men du oplever ikke, at andre følger op på det, du har sagt, eller kan huske det.

Her er de 4 faldgruber der får din præsentation til at fejle:

1: Du forbereder dig, når du burde lytte

Når du tænker på, hvad du vil sige, mens de andre taler, ryger dit nærvær og din opmærksomhed fra gruppen. Så får du kun overfladisk fanget det, de andre siger. Det er ærgerligt, når du ofte skal kunne bruge det senere.  Det er også ærgerligt for den der taler!
Hvis vi gerne vil have andres opmærksomhed, når vi taler, må vi først selv give den.

2: Du opfører dig som en båndoptager

Har du en remse inde i hovedet af ord, du vil sige, er du også selv ikke-nærværende, når du taler. Dit nærvær er centeret om din hukommelse, hvorfra du vil trække den perfekte remse. Det kommer let til at virke indstuderet, kluntet og u-autentisk. Du øger endda din egen nervøsitet fordi du – med god grund – er usikker på, om du kan huske hele remsen, når du åbner munden.
Fokusér på de pointer, du gerne vil have frem og lad dem komme ud som de vil den dag. 

3: Du tager det cool og ’winger den’!

Du har lært, at det ikke giver mening at køre sig selv op over en lille bordpræsentation, at det hele nok skal gå, og at du nok skal få sagt noget fornuftigt. Det er alt sammen – langt hen ad vejen – rigtigt. Men har du ikke et klart budskab, som du vil have dit publikum til at huske, så går du glip af chancen for at tilføre værdi med din præsentation..
Beslut dig for, hvad for et budskab du vil ud med, inden du begynder at tale.

4: Du gør det for kort

’Short and simple’ kan også blive for ’short’. Du har glemt, hvem dit publikum er, og hvad der er relevant for dem. Og ikke mindst: Hvad der skal til for, at de forstår, hvad du siger! Du skal lære at omsætte din kommunikation til den, du taler til, og forklare det, så de er med.
Lav ’moster-testen’: Præsentér dig selv, så din moster kan forstå, hvad det er du laver.

Sådan får du succes til bordrunden:

5: Vælg ét budskab

Inden du går ind til mødet – fx mens du henter kaffe – så beslut dig for, hvad for et budskab du vil have ud over rampen. Også selvom du synes ’jamen det er jo så komplekst’ – ja, det er livets forhold nu engang. Derfor skal du stadig vælge ET budskab, for at få din mundtlige kommunikation til at blive en succes.

6: Lyt, mens de andre taler.

Slip tankerne om, hvad du selv vil sige, og giv de andre din uddelte opmærksomhed!

7: Hold fokus

Når det bliver din tur, giv dig selv det øjeblik, hvor du gør dig klar, med en dyb indånding, mens du samler tankerne og fokuserer på det budskab, du vil have ud til dit publikum.
Har I kun 2 minutter, så bruger du kun 2 minutter. Det er respektfuldt.

Væg dit budskab. Åbn munden og lad dit fokus forme dine ord!

Ordet er dit,

Kærlig hilsen

Annette

SUVERÆNE SAMTALER
Vil I blive bedre til at lytte og føre grundige samtaler i din chef- og kollegagruppe? Læs mere om seminaeret Suveræne Samtaler, jeg bl.a. har afholdt i Københavns Kommune


BLIV HUSKET
Vil du have metoden til at finde dit fokus og få dit budskab husket? Så kom med på mit Heldagskursus Bliv Hørt eller book et 1:1 forløb i speakercoaching eller 360graders lederkommunikation.

Kunne du lide dette indlæg? Få det næste til at lande i din indbakke, skriv dig op her

 

 

Se gratis ARTIKULATIONs webinar fra nervøsitet til gennemslagskraft nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *