Giv ALT hvad du har og accepter ‘nej tak’!

”jeg lægger mig selv så meget i mit budskab, at jeg bliver ked af det, når andre ikke er enige”

Jeg har i de sidste uger hørt den sætning fra en klimaforsker. En it-sælger. En psykolog der arbejder med voldsramte og en fysioterapeut der arbejder med handicappede.
Det er paradokset i succesfuld mundtlig kommunikation: På den ene side er vi nødt til at give alt, hvad vi har, og på den anden side ikke være afhængige af publikums reaktion.
Hvorfor bliver vi kede af det?

 

”Er jeg ikke klog nok?”
Vi bliver kede af det, fordi vi synes vores sag er vigtig, og at vi er ude i et godt ærinde. Vi har endda gjort en utrolig stor indsats for at sætte os ind i tingene. Researche. Undersøge. Blive klogere. Det betyder, at vi kan komme til at tage afvisningen som: ”Du ved ikke nok”. Ergo: ”Du er ikke klog nok”

 

”Du kan da ikke være ligeglad med dem?””
Men det handler også om, at de jeg har talt med, kæmper en sag der er større end dem. De taler på vegne af nogle, der ikke altid selv kan tale deres egen sag:

– Handicappede
– Voldsramte
– Vores børnebørn

Vi bliver kede af det på deres vegne. Vi oplever andres afvisning som afvisning af de, vi taler på vegne af. Vi tager deres afvisning som manglende omsorg og bliver kede af det, på deres vegne.

Men vi skal være meget forsigtige med at drage den slags konklusioner. Vi aner ingenting om, hvad der ligger bag publikums afvisning.


Rum forskelligheden

Vi er nødt til at acceptere, at de, vi taler til, er et andet sted, end hvor vi er!

De hører ikke nødvendigvis det samme, som vi tror, vi siger. Vi har alle forskellige briller, som vi ser verden med. De briller er dannet af vores eksisterende viden, holdninger og erfaringer.

Nogle gange er dit publikum også bare overvældede og har ikke overskud til at tage stilling til nye ting. Ligegyldigt hvad, så husk: Aldrig at prøve at presse noget ned i halsen på dit publikum!

Det er altid en invitation. I en voksen til voksen relation (også selvom du taler til teenagere!)

Husk: Dit budskab er et tilbud. Ikke et krav.
Jo mere du hviler i det, jo mere vil dit publikum slappe af.
Her bliver der plads til, at de selv kan sige JA TAK til dit budskab.

Kan du se pointen?

Bliv på din banehalvdel og del dit budskab – det er det værdigt til. Giv alt hvad du har og slip det så.

Ordet er dit,

Kærlig hilsen Annette

Få flere gratis tips:
Lær hvordan du tager ordet med succes og bliver klar til at brænde igennem: Kom med til mine gratis webinarer – Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *