Vær modig – gå på scenen med et fokuseret budskab!

God mundtlig kommunikation er fokuseret.  Vores publikum kan ikke gribe, samle og skabe mening i 20 løse bolde, vi kaster ud til dem på én gang.

Hvis vi præsenterer det hele som lige gyldigt, bliver det hele ligegyldigt.

Derfor skal du gøre det tydeligt for dit publikum, hvilke hovedpointer de særligt skal lægge mærke til. Det betyder, at du ikke bør fremhæve detaljer på samme måde, som du fremhæver hovedpointer.

2G6A4197

Når vi holder et oplæg eller en præsentation, er vi som mundtlige kommunikatører nødt til at  fokusere vores oplæg. Der skal være ét skarpt budskab, som er til at forstå og gribe for vores publikum.

 

DU SKAL FOKUSERE, VÆLGE UD OG SKÆRE FRA

Og ja – det er svært. Det er en proces, der kræver valg. Det er svært, fordi vi er bange for at træffe valget og fokusere. Fordi vi ved, det er et fravalg af andre ting. ”Er det nu det rigtige valg, vi har truffet?”, ”Hvad hvis publikum forventer noget andet?”, ”Hvad hvis der er detaljer, de gerne ville have haft?”

I stedet undgår vi at træffe valg og lader det i stedet være op til publikum selv at finde ud af, hvad de kan bruge til noget, og hvad der er det vigtigste for dem.

Problemet er bare, at du dermed afgiver det ansvar, som er dit – til dit publikum. Og ikke alene beder du dem om at lytte og fange informationer, du beder dem også om at ordne, sortere og vælge ud samtidig. Det kan de ikke.

2G6A4223

Dit publikum har ikke det samme overblik, som du har. Det er som oplægsholder dit ansvar at gennemarbejde en masse information og vælge det ud, som er til størst nytte for dit publikum.

 

Det er din opgave at få dit oplæg til at fremstå som en samlet helhed, der giver mening inde i hovedet på dit publikum. Og hvor der er trukket tråde mellem de forskellige dele, så publikum kan se, hvordan det hele hænger sammen.

 

Derfor skal du ordne dit stof omkring tre konkluderende hovedpointer, der viser, beviser og peger på dit hovedbudskab.

 

Når du gør det – SÅ kan du rykke noget! Så har du mulighed for at påvirke dit publikum!

 

Annette 120314

Det var mit hovedbudskab til mit allerførste gratis inspirationsforedrag, jeg holdt onsdag den 12. marts, hvor billederne er fra.

 

NÆSTE INSPIRATIONSFOREDRAG

Mit næste gratis inspirationsforedrag er den 4. juni kl. 17:00-19:00. Vil du med? Du kan tilmelde dig allerede nu – send en mail til info@artikulation.dk

 

Vil du lære, hvordan du gør i praksis?

Reservér din plads på heldagskurset
Bliv den taler du drømmer om, allerede nu og få 15 % rabat!

 

Jeg glæder mig til at se dig!

Kh Annette Bjerre Ryhede

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ARTIKULATION