Sårbarhed er vejen frem for dit budskab

Når du vil flytte nogen. Dine medarbejdere. Din chef. Dine potentielle kunder. Dit publikum

En ting er teknik og retorisk sikkerhed. Noget helt andet er sårbarhed. Det er her gnisten kommer ind i dit budskab.

Derfor skal du – hvis du virkelig vil overbevise nogen – give dem lov til at se, at det her er vigtigt for dig. Lade dem mærke, at du vil dem noget.

Og det er sårbart. Sådan er det bare. Bum. Jeg ved godt vi helst ville springe det sårbare over. Vi prøver også. Dækker os ind bag masser af PowerPoint slides. Stærke argumenter. Masser af planlægning og forberedelse.

 

POLERET GIVER DIG IKKE TILLID

Alt det kan være godt at falde tilbage på. Men hvis der ikke er en sprække sårbarhed med, så bliver dit oplæg og dit budskab for poleret, og dit publikum får svært ved at få tillid til dig. Har de ikke tillid til dig, tager de aldrig dit budskab til sig.

Jeg kender det godt. Jeg har selv stået i situationer foran et publikum og tænkt ’shit – hvad gør jeg nu?’ Jeg har grebet tilbage til kontrollen og øvelser og ting jeg har haft forberedt. Men med tiden har jeg lært, at der er en ENORM styrke i lige at stå med det ’ukontrolable’ et sekund. Mærke efter hvad der sker i rummet. Turde være med det, i stedet for at lukke ned for det. Det gør at jeg i dag imødekommer mit publikum på en helt anden måde. Meget mere ærligt. Men i virkeligheden også langt stærkere. Feedbacken jeg får er tusind gange bedre end den jeg fik, da sårbarheden ikke var med.

 

JEG SKAL ALTID ØVE SÅRBARHED

Indimellem falder jeg tilbage i de gamle vaner. Når jeg mærker det, så træffer jeg valget om at lade sårbarheden være med. Igen og igen. Se min korte opfordring til sårbarhed i dit budskab her:

Er jeg den eneste der indimellem synes det er svært at omfavne sårbarheden? Nope! Da forskeren Brene Brown fortalte om hendes egen kamp med sårbarhed, på en TED konference, gik videoen viralt. Den er i dag blevet set mere end 25.799 gange!

Se den her (den er ikke mindre end fantastisk fordi hun ikke kun taler om sårbarhed – hun viser den)

 

SÅRBARHEDEN BOOSTER DIT BUDSKAB

Derfor tager jeg fat om sårbarheden når jeg den 4. August holder webinar om nervøsiteten. Nervøsiteten handler ofte om frygten for at være i det sårbare møde, hvor vi ikke helt ved hvordan publikum vil reagere på det vi siger. Eller vi har en stærk forventning om hvordan de vil reagere, men vi har ikke lyst til at mærke den. Imødekomme og rumme den. Når vi ikke vil det mister vi muligheden for at nå og påvirke vores publikum.

 

DU ER INVITERET TIL GRATIS WEBINAR OM GENNEMSLAGSKRAFT

Lyt med den 4. august – det er fuldstændig gratis! Jeg lover at du får konkrete og effektive værktøjer der giver dig endnu mere gennemslagskraft og får dig til at blive hørt. Den gennem slagskraft der ikke komme af at læse en bog, men kommer af at være dig.

Læs mere om webinaret her og tilmeld dig i dag på info@artikulation.dk

Nyd solen,

Kh Annette

MINE ONLINEKURSER ER KLAR!

Her bliver du guidet til at blive fri af præstationsangst, få skrevet dit livs tale til den store dag, brænde igennem til jobsamtalen og klare eksamen til et 12-tal! Læs mere om mine onlinekurser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.