Sådan bliver du hørt

Når vi gerne vil have nogen til at høre det, vi siger,  er det ofte fordi, vi gerne vil have dem til at tage det, vi siger, til sig. Tænke over det. Handle på det. Og huske det.

Her kan vi gøre mange ting. Vi kan for det første sørge for, at vores stemme fanger opmærksomheden, og er let at lytte til.

FÅ DIN STEMME TIL AT BLIVE HØRT

Vi kan fx hæve vores stemme en smule, når vi siger noget, vi særligt gerne vil have publikum til at lægge mærke til. Vi kan betone vigtige ord og variere vores stemmebrug ved at gå op og ned i toneleje, fordi en stemme, der ikke er monoton, men levende, er bedre til at fange opmærksomheden.

 

BRUG DIT KROPSSPROG TIL AT FORMIDLE DIT BUDSKAB

Vi kan sørge for, at vi kigger på dem, vi taler til. Også selvom vi kigger på noget sammen, fx en model af en bygning eller et budget; så drej lige hovedet og kig på dem, du taler til. Ellers kan de let blive i tvivl om, om du talte til dem, eller nogle andre. Samtidig har øjenkontakten den unikke fordel, at den hjælper den, vi taler til, til at holde koncentrationen, og forholde sig til det, vi siger.

 

SØRG FOR AT DIT PUBLIKUM KAN SE SIG SELV I DET, DU TALER OM

Vi kan sørge for, at gøre det tydeligt for publikum, hvorfor det, vi siger er relevant for dem. Fx ved at sige: ’Når I står og … så er det her særligt vigtigt, fordi …” Her sørger vi for at bruge ord og eksempler fra deres hverdag.

 

ÅBN RELATIONEN MED ET SMIL

Og så kan vi gøre det helt magiske: Vi kan smile til folk! Og ja det lyder så banalt, men når vi er koncentrere og faglige, så glemmer vi det nemt. Men et smil åbner som bekendt mange døre, og den dør du skal åbne her, er en relation. Det du viser med smilet er, at du, som menneske, gerne vil noget med det menneske, du taler til. Når du åbner relationen, åbner du deres ører for det, du siger.

 

MÆRK HVORFOR DU SELV SYNES, DET ER SPÆNDENDE

Hvis vi ikke selv synes det, vi taler om, er særligt spændende, er det svært at få andre til at synes det – ik? Det kan høres på vores stemme. Det kan ses i vores øjne. Så start med selv at finde spændingen og mærke det, du synes er spændende. Lad det skinne ud, når du taler!

 

FOREDRAG DEN 7. FEBRUAR:
TAG ORDET MED SUCCES – OG FÅ INDFLYDELSE

Vil du have endnu flere tips, til at blive hørt?
Til foredraget deler jeg ud af alle de tips, værktøjer og den inspiration jeg hver dag giver til mine klienter og kunder og ikke selv ville gå på scenen uden.
Læs mere om foredraget og få en smagsprøve her
Jeg glæder mig til at se dig den 7, februar og give dig endnu mere indflydelse!

Kærlig hilsen

Annette Bjerre Ryhede
Forelsket i ord med gnist!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *