Pludselig dukkede den gamle tvivl op igen …

”Er du nu sikker på, at du kan levere?” Hviskede stemmen. Min gode gamle ven, dagen før et stort kursus.

Jeg havde forberedt mig i lang tid forud. Pludselig blev jeg usikker på, om jeg havde energi nok. Om jeg ville blive uskarp. Og hvorfor er det lige skarpheden, der er min akilleshæl? Jo fordi jeg ved, at den er min vigtigste kompetence, når det virkelig gælder. En ting er, at jeg er forberedt. Noget andet er, at det ligger på min rygrad at være på og kommunikere foran et publikum. Men jeg har brug for at kunne tænke på stedet.

Og lige præcis i forhold til det, var det uheldigt, hvis min gode gamle tvivl om, hvorvidt jeg nu også kunne levere, fik ordentligt fat i mig. Hvorfor? Jo fordi, den ville sende mig ud i frygt og usikkerhed. Her er det stensikkert at mit fokus ryger. Mit flow ryger. Min skarphed ryger. Og jeg holder op med at kunne arbejde konstruktivt og gøre de rigtige ting, der sikrer, at jeg er skarp på dagen.

Altsammen på grund af en lille ‘uskyldig’ tanke, der startede med: Er du nu sikker på …?

Der var ikke andet at gøre, end at tage min egen medicin! Jeg greb til de værktøjer, jeg har udviklet, og bruger hver dag på mine kurser og i 1:1 forløb.

Step by step gik jeg igennem:

1: Accept: Jeg må acceptere, at jeg har det sådan her lige nu. Det er ok. Jeg giver mig selv omsorg. Det hjælper mig til at være i det.

2: Træk vejret: Jeg trak vejret dybt, helt ned i bunden af lungerne, langsomt.  Jeg satte ord på, hvad frygten handlede om. Det er ALTID vejen til at komme ud af frygtspiralen: Sæt ord på, hvad du er bange for!

3: Forberedelse: Jeg gik mine forberedelser igennem, og især: Hvad er det vigtigste, der skal ske her? Hvorfor? Hvad er deres behov? Hvad skal der til, for at jeg fører dem derhen, hvor de har brug for at komme? Jeg traf de afgørende valg.

Jeg kom tilbage på sporet. Har du også brug for at komme tilbage på sporet? Sæt dig og kør de 3 steps igennem. Jeg lover, de vil gøre en forskel for dig. Og du kan også bruge dem til andre ting. Fx til at få overblik over din dag. Her er spørgsmålet så blot: Hvad er det vigtigste i dag?

Træk vejret, accepter det, der er. Vælg, hvad der er vigtigst lige nu.

Kærlig hilsen Annette

GRATIS WEBINAR DEN 13. DECEMBER

Tag ordet med succes – de 7 P’er der får dig og dit budskab til at brænde igennem!
Hør hvordan du:
Du bruger din passion til at brænde igennem overfor dit publikum

  • Zoomer ind på publikums behov
  • Udvikler dine skarpe pointer
  • Opbygger din præsentation, så den fortæller en historie
  • Håndterer præstationsangsten
  • Får din unikke power ind i dit kropssprog
  • Hvordan du får guldkorne fra webinaret ind i din praksis og får glæde af dem hver dag!

 

Det er den 13. december kl. 19-19:45 og det er gratis!

Tilmeld dig til mail: info@artikulation.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *