Men når jeg skal sige det højt – så svigter ordene!

”Ih altså, jeg synes jeg har svært ved at få formuleret mit budskab godt nok. Jeg er bedre til at tænke tankerne og skrive det ned, men ikke så god til at formulere det mundtligt. Så det bliver godt med nogle værktøjer!”

Denne mail har jeg lige fået fra Johanne, da hun tilmeldte sig Grib Ordet. Jeg sendte hende med det samme en øvelse, som hun kan begynde at arbejde med. Og jeg ved at den også kan være en hjælp for dig. Jeg skrev til Johanne:

”Yes mht. at sige tingene: Du skal øve dig i at ’tale’ dit budskab: Sæt dig i bilen, gå ud på toilettet, luk døren til dit kontor og sig tingene højt igen og igen og igen – og mærk hvordan du har det når du gør det, så du kan rydde forhindringerne ad vejen.”

Hvad dukker der op?

Nogle gange kan det være frygten for at blive opfattet som:

  • Dum?
  • Uintelligent?
  • Skarp?
  • Streng?
  • Egoistisk?
  • Selvglad?
  • Smålig?
  • Snobbet?
  • og ….


SELVCENSUREN STOPPER ORDENE

Vi har alle nogle ting, vi for intet i verden vil kaldes eller opfattes som. Men frygten for, at nogen skulle kunne tænke det om os, får os til at holde os tilbage. Veje vores ord mere end nødvendigt. Censurere os selv og gøre alt for, at de, vi taler til, på ingen måde skulle kunne have den fortolkning.

Vi sætter os selv på overarbejde.

Uden grund.

Fordi nogle gange er det ok, at kunne blive opfattet som nogle af de ting! Det er en risiko vi løber når vi siger fra. Siger vores ærlige mening. Står op for os selv. Kommer med vores holdning til kontroversielle emner. Fylder og viser det, vi brænder for. (På en respektfuld måde, selvfølgelig 🙂)

Det er ikke altid, at andre lige kan rumme det – og det er helt ok!

Så giv slip, og lad frygten være der mens du siger det, du har på hjerte!

Tricket er at kunne rumme frygten, samtidig med at du gør det, du ønsker. Det er en måde at anerkende frygten på, uden at lade den holde dig tilbage. Med tiden vil frygten aftage, og det bliver en smal sag for dig at kommunikere det, der skal til, i hvilken som helst situation.

 

Kærlig hilsen,

Annette Bjerre Ryhede

 

 

Kom til onlinekurset Fra Nervøsitet til Gennemslagskraft her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *