Hvad er hovedpointen? Du skylder dit publikum den!

Din hovedpointe til dit næste oplæg/præsentation/tale/undervisningsgang skal have én hovedpointe! Og den skal du kunne formulere i én sætning – ellers bliver det svært for dig at bevare den røde tråd, overblikket, strukturen og for dine tilhørere at få noget med sig.

Bliv ved med at skære ind til benet indtil den er der. Hent en kop kaffe, træk frisk luft og prøv så igen. Du skylder dit publikum det!

Og det gælder også, når du skal fremlægge et regnskab. Hvad er nøgletallene? Hvad er de interessante ting i regnskabet – hvad er de ting, dem der sidder der ved mødet, skal vide/kan bruge til noget?

Da jeg i torsdags holdt en stemmeworkshop på Blågårds Seminarium, var der en der sagde: Jamen i fysik og kemi er det hele jo vigtigt … . Hvis du underviser eller præsenterer ud fra devisen om, at det hele er lige vigtigt, bliver det hele lige gyldigt, og ligegyldigt for dit publikum. For vi kan ikke tage det hele ind. Vi husker kun meget lidt efter et oplæg. Men jo mere du gør det klart, hvad der er det vigtigste, jo større sandsynlighed for, at dit publikum får det med sig. Vælg ud! Det er noget der skal trænes og læres. Begynd nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *