Gør stemmen dybere og få en høj løn

Få trickene til at gøre stemmen dybere, blødere og lækker!

At en dyb stemme giver høj løn har forskning fra Duke University slået fast. Og det er jo ikke den bedste nyhed for os, der fra naturens hånd ikke har den dybeste stemme. Kvinde som mand.

Men vores stemme er elastisk og vi kan alle få en rund, fyldig og lækker stemme. Kvinde som mand.

 

Her er de fejl vi typisk begår, som jager vores lækre stemme væk:

Jeg møder ofte mænd, der fx har stået meget foran et fodboldmål, og har råbt til de andre spillere. Det kan tydeligt høres på deres stemme. Den er ikke skinger, men den er heller ikke dyb og lækker. Den er slidt, anstrengt og hæs.

Jeg møder også ofte kvinder der spænder i kæberne og i stemmen, fordi de vil styre det udtryk, der ligger i stemmen. De vil tages alvorligt. Men vi kan godt høre at stemmen er spændt og anstrengt.

Og når vi er nervøse, og holder op med at trække vejret helt ned i bunden af lungerne, så sker der også noget med vores stemme. Den bliver lidt bævende og svag. Vi skal lige pludselig kæmpe for at få lyd på – kvinder som mænd – fordi vi er holdt op med at trække vejret!

 

Når din stemme er blevet hæs

Er vi blevet hæse, ja så er skaden jo ligesom sket og du skal gøre alt for at restituere din stemme, pleje den og give den hvile. Tal blidt i det leje, hvor du kan mærke, at det ikke ’skærer’ i halsen. Drik varmt vand med honning og gerne lidt ingefær (det varmer og løsner).

Og så skul du puste! Pust dine kinder op så de ligner to runde balloner. Træk vejret helt ned i maven og pust så luft ud gennem munden mens du laver en blid tone og siger ’puh ….’ Her kan du mærke at din hals lige pludselig får en pause, samtidig med at du træner at få lyden til at komme helt nede fra maven: Alle dine mavemusker, der laver lyd, kommer på arbejde. Du skal kunne mærke, at din hals overhovedet ikke er på arbejde.

 

Spændte kæber og hals

Start med at gabe helt vildt, mens du trækker vejret dybt. Lad din kæbe strække sig. Masser dine kæber og giv slip på tungen. Lad den falde tilbage og ned i munden (Du vil her kunne mærke, at den falder lidt tilbage i munden – det er ikke farligt – bare giv slip). Din tunge vil elske dig for at få denne pause!

Ryst hovedet blidt mens du slapper fuldstændig af i dine kæber, mund og tunge.

Gab – og mens du gaber, sætter du tungen bag dine fortænder i undermunden. Du mærker et dejligt stræk af tungen.

Når du så tager ordet, så forestil dig, at du har to sukkerknalder mellem dine kindtænder. Så bider du nemlig ikke hårdt sammen og spænder op.

 

Træn vejrtrækningen

Og vejrtrækningen! Den skal altså helt ned i maven! I videoen her demonstrerer og viser jeg dig, hvordan du trækker vejret rigtigt, så din stemme kan blide blød, fyldig og lækker – kvinde som mand – og det er det, der batter ’in the long run’. Det er sådan en stemme vi har lyst til at lytte til – om den så kommer fra en kvinde eller en mand:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9QOimbFjJlg[/youtube]

 

Og her er endnu flere stemmetræningsøvelser i et andet blogindlæg fra mig

Rigtig god arbejdslyst,

Annette

 

VIL DU GERNE LANDE DIT DRØMMEJOB?

Få alle værktøjerne og træningen der sikrer din plads i den rigtige stol på mit Onlinekursus Få Jobbet!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *