Glem ikke engagementet

Kender du det med at holde et oplæg, du har holdt rigtig mange gange, og efterhånden føler du dig lidt som en båndoptager, når du tager hul på det, og siger de samme ting igen, og igen, og igen? Og det er liiige ved, at du føler dig som en båndoptager?

Sådan har jeg haft det, når jeg på Roskilde Universitet skulle introducere til alle formalia for et workshopforløb, fordi jeg ikke lige syntes, det var det mest spændende og fascinerende. Det var jo det faglige og indholdet, der var det sjove.

Men når jeg ikke gjorde mig umage med at formidle rammerne, så kommunikerede jeg samtidig til deltagerne, at rammerne var ’kedelige’, ’træls’ og ’bare noget vi lige skal jabbe igennem’. Samtidig faldt energien i rummet helt vildt, fordi jeg ikke selv havde nogen energi på det.

Det betød, at når vi så kom til det, jeg syntes, var det sjove, så skulle jeg ’hive’ mine studerende op igen … og nu havde jeg jo selv lige ’sendt dem ned’ i energi … og så ville jeg have dem op … kunne jeg lige tage og bestemme mig?

Jeg kom – uden at ville det bevidst, til at kommunikere, at jeg ikke tog rammerne særligt alvorligt.  Så hvorfor skulle de så?

 

DIN ATTITUDE ER EN DEL AF DIT BUDSKAB

Den energi du sender dine ord ud med, er altafgørende for, hvordan de modtager dit budskab. Energien iklæder dit budskab en stemning, en tilgang, en attitude, som dine modtagere fornemmer helt instinktivt.

Derfor er det afgørende, hvilken energi vi kommunikerer vores ord med.

Tænk derfor over, hvilket engagement, du selv har, omkring det, du siger. Dette engagement skal skinne igennem når du taler.

Kærlig hilsen,

Annette Bjerre Ryhede

P.S. Hvad er dit trick til at få noget energi og gejst ind i formidlingen af noget, du som udgangspunkt ikke tripper helt vildt ud over ..? Del det meget gerne med mig her:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *