Er Obama faldet af på den?

De sidste gange jeg har set Obama på tv, synes jeg, at han begynder at virke lidt kedelig! Og det overrasker mig! Manden jeg – og så mange andre – faldt i svime over, fordi ‘han kunne bare virkelig noget med ord‘! Han kunne begejstre, skabe en helt særlig stemning af ‘hope for change’, og han kunne tale sig selv frem som statsmand. Altsammen på samme tid. Han gjorde det ved hans dybe, seriøse men blide stemeføring, hans rolige og seriøse blik og kropssprog, og hans måder at lave pauser på. Han gjorde det også ved det han sagde – selvfølgelig – hvor han lagde op til en ny politik der turde gå i dialog, skabe forståelse, være (fra mit danske ståsted) mere socialt fair, og gøre op med nogle af Bush’s tiltag. Og hans performance og det han sagde gik godt i spænd. Det banede vejen for ‘the Obama feeling’!!!!

Men på det seneste har jeg mere fået fornemmelsen af en embedsmand end en statsmand. Det virker i højere grad som om han lirer ting af, uden at have sit eget engagement og drive med. Nuvel, selv en præsident kan blive træt, og det kan også have sine fordele, at kunne ‘turn it on’ og ‘turn it off’ – det der med gejst og charme. Det er heller ikke de sjoveste beskeder han skal komme med for tiden, og her er det vigtigt at være ydmyg, seriøs og vise forståelse for situation og mennesker. Men for mig at se virker det som om, Obama mangler at finde sig en statsmandsstil der passer til de ting han kommunikerer om nu, som præsident. Han har taget den stil med, han brugte under valgkampen, med pauserne hvor han lige drejer hovedet for at bygge stemningen op. Men der er ikke nogen stemning at bygge op i det han siger.  Men han har bare taget stilen og taget engagementet ud, og det efterlader desværre et tomt indtryk.

Men som med al kommunikation og udvikling tager det tid før tingene lander, og man finder sig selv i det hele. Selvfølgelig er der mange forventinger til Obamas retoriske kundskaber, da han kunne noget helt særligt som kommunikerende ‘jeg er præsidentkandidat’. Det bliver spændende at se, hvordan Obamas stil fortsat udvikler sig – og hvilken type af statsmandsstil vi forhåbentlig kommer til at se!

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.