Bliver du forbigået som indadvendt?

Har du efterhånden mistet lysten til at tage ordet, fordi dine idéer alligevel drukner i de andres kamp om opmærksomhed?

Hvad gør man, hvis det er dem, der altid råber højest, der bliver hørt? Og man egentlig gerne vil blive bedre til at sige noget og komme med sin mening – men uden at miste sig selv?

Det blev jeg i morges spurgt om af radiostationen ’Klubben’ hos Fynske Medier. I interviewet taler vi om, hvad man kan stille op, når man gerne vil høres, men ikke har lyst til at råbe op og opføre sig på en måde, som er fremmed eller grænseoverskridende for én selv.

I interviewet taget vi fat i det helt centrale, at nogle af os er introverte og andre af os er ekstroverte. Er du ekstrovert, har du typisk et behov for at sige tingene højt, og tale om og sætte ord på tingene for at forstå dem. Herigennem får du styr på dine tanker.

Er du introvert, trives du oftest bedst med, at få lov til at beholde dine tanker inde i hovedet, og først sige noget, når du selv har tænkt tingene igennem. Du får i stilhed styr på dine tanker.

Det betyder, at i familier og på arbejdspladser, kan det blive de ekstroverte der dominerer – selvom det ikke altid er lige gennemtænkte og gode pointer der kommer fra deres (vores) mund.

Hvad gør man så, når man har et behov – og også en lyst til – at åbne munden, bl.a. ved møder, og blive bedre til at sige sin mening? Og hvordan kan du som familiemedlem, kollega eller chef blive bedre til at støtte  og give plads til de, der er kommet ind i en rolle med ikke at sige så meget? Få svarene i interviewet her.

1 comment on “Bliver du forbigået som indadvendt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *