Bliv klar til at præstere foran publikum

I går aftes talte jeg med min bedre halvdel om en workshop, jeg skal holde for 100 mennesker. Jeg har lagt massiv forberedelse i opgaven. Workshoppen er skræddersyet til deres behov.  Jeg har gennemtygget og udkrystalliseret nyt stof inden for forandringskommunikation og formet et intensivt forløb, der skal guide deltagerne til at kommunikere forandringer med succes. Så sagde han: ”Det her er jo dit maraton! Så hvad skal der til for, at du er klar til at præstere på dagen?”

 

Vær skarp mentalt

Når du kommunikerer foran et publikum, har du brug for at være skarp mentalt. Så er det nemmere at huske dine pointer, kunne freestyle og have en rar kontakt med dit publikum.

Vi har alle forskellige behov. Derfor er det en god idé, at du ved, hvad der skal til, for at du er klar til at præstere når du skal kommunikere den nye strategi, et projekt eller et et pitch.

Her er mine 3 non-negotiables, når jeg skal være klar til at præstere:

1: MIN KROP SKAL VÆRE KLAR TIL AT PRÆSTERE

At holde en ny præsentation, eller guide et seminar en hel dag, er en kæmpe energi-udladning. Brendon Burchard, der igennem 4 dage guider 900 mennesker siger:

“It’s like running a marathon up here!”

Han begyndte at lægge mærke til, at han fik mere og mere inflammation i kroppen, som de 4 dage skred frem. Han researchede og fandt et trick i sportens verden: Hver aften, under seminaret, fylder han nu badekarret op med isterninger og vand. Så lægger han sig i karret i 10. minutter. Kulden får inflammationen til at lægge sig, og han oplever, at han er skarp igen næste dag.

At jeg nævner dette eksempel er ikke for at du skal gøre det samme, men for at gøre det tydeligt, hvor vigtigt det er, at du gør alt du kan, for at din krop er klar til at give dig mental skarphed, når det gælder. For mig er mine cykelture, søvn, grøntsager og masser af friskt drikkevand nødvendigt. Slækker jeg på det inden en top-præstation, gør jeg ikke mig selv en tjeneste

2: JEG SKAL IKKE BARE OP I GEAR. JEG SKAL NED OG RESTITUERE

For et par uger siden var jeg til foredrag med Arne og Brian Nielsson. To brødre der har markeret sig som henholdsvis elite-sportsudøver og erhvervsmand. De advokerede for, at vi gør os klar til at præstere ved både at komme op i gear og komme ned i gear.
Vi kommer fx op i gear med cardio-træning Vi kommer fx ned i gear med rolige gåture, yoga og meditation. Når vi kommer op i gear bygger vi styrke og bliver klar til at give alt, hvad vi har, når vi tager ordet. Men vi skal også restituere for at bygge energi-depoterne til at kunne præstere.

Jeg skal bygge energi-depoter

Når vi kommer ned i gear, aktiverer vi vores para-sympatiske nervesystem, som hjælper os til at afstresse og restituere. Min indre yoga-instruktør blev rigtig glad for at blive mindet om dette vigtige budskab. Igennem foredraget gjorde jeg en interessant iagttagelse: Arne og Brian fik os op i gear med musik og begejstring og så direkte ned i gear med en ti minutters meditation. Her kunne jeg mærke, hvordan min krop langsomt byggede nye energi-depoter.

 

3: JEG SKAL VÆRE SIKKER PÅ MINE POINTER OG DELTAGERNES REJSE

”Overprepare then go with the flow”!

Sådan skrev Richard Branson, (founder af Virgin Group) for nyligt om, hvordan han forbereder en præsentation. Det kan jeg godt genkende. Jeg bruger al den tid, det kræver at blive sikker på mine pointer og forløbet i workshoppen. Jeg skal kunne se det for mig, og have følelsen af: Nu er den der!

Hvis jeg indarbejder nyt stof, skal jeg have tygget teori og pointer så grundigt igennem, at jeg kan dem på rygraden. Det får jeg ved at lægge mine noter væk og fortælle pointerne frem – kun med hjælp fra min hukommelse. Her træner jeg at trække pointerne fra hukommelsen. Det giver mig ofte nye erkendelser om hvordan pointerne hænger sammen og jeg bliver skarpere på mit stof. Samtidig finder jeg ud af, hvordan pointerne frit, levende og naturligt kommer ud af min mund.

  1. Hvad skal der til for at du har gjort hvad du kan for at din krop er klar til at give dig den energi du har brug for, for at præstere?
 

  2. Hvordan bygger du bedst din styrke og dine energi-klodser, så du er klar til at give alt hvad du har?
 

  3. Hvordan skal du øve dig, for at du er skarp på dine pointer?


Vil du guides igennem det forløb, der gør dig skarp på dine pointer? Der sikrer, at dine modtagere af dit budskab forstår det og handler på baggrund af det?

Vil du blive klar til at tage ordet med succes og præstere når du indtager scenen?
Så er kurset Bliv Hørt, som jeg holder den 20. september, til dig.

Her lukker jeg op for din unikke gennemslagskraft og guider dig til at bruge den til at få dine budskaber ud.

Der er kun 5 pladser på kurset:

Læs mere om kommunikationskurset BLIV HØRT her

Kærlig hilsen,
Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *