Anerkend dine omgivelser i dag

Jeg var i går ude hos DSBs it-projektledere og undervise dem i hvordan man skaber High Performance Teams, håndterer konflikter og bruger kommunikation til at skabe retning, samling og ikke mindst motivere sine projektmedlemmer.
Jeg havde allieret mig med organisationspsykolog Psykolog Robert B. Andersen og vi havde skræddersyet en intensiv dag til dem med fokus på masser af træning og feedback i at bruge de værktøjer, de fik, undervejs.

Vi satte især fokus på effekten af at anerkende og rose ens team og ens kolleger – husker du at anerkende dine omgivelser? For stort som småt? Så snart du begynder, stiger deres trivsel og glæde den dag, og de vil typisk også begynde at gøre mere af det, de bliver anerkendt for – så kom i gang – ros hinanden.

Anerkendelse er den bedste dåseåbner for jeres samarbejde.

 

ANERKENDELSE FORTÆLLER MIG AT JEG HAR VÆRDI

Alle mennesker har brug for at blive anerkendt. Det er et grundlæggende behov. Tag aldrig for givet, at dine medarbejdere (eller din ægtefælle) godt ved, hvad de værdsætter hos dem. Fortæl dem det, så de får lov at føle de positive følelser der følger med. Så de får lov at føle sig værdsat. Så de ved, at de, og det de gør, har en værdi. Selv USAs præsident har brug for anerkendelse. Derfor spurgte også Obama, efter han var blevet interviewet af Oprah, og kameraet var slukket:

“Was that allright?”

Det gjorde alle de andre mennesker, der havde siddet i den stol også.

 

HVAD MANGLER DU AT ANERKENDE NOGEN FOR?

Anerkendelse knytter jer tættere sammen. Anerkendelse motiverer: Jeg har en it-leder fra en større bank, som jeg coacher. Vi har arbejdet meget med hans anerkendende kommunikation som leder, og efterhånden er det blevet helt normalt for ham at give meget konkret og anerkendende ros til hans medarbejdere – også ved team-møder foran alle kollegerne.

Lige inden jul crashede et vigtigt system (alle systemer er vigtige, men det her var ekstra vigtigt). Tror du lige at hans medarbejdere gjorde en ekstra indsats? Ja det kan jeg lige love der for! De knoklede! De tog endda soveposer med, så de kunne lægge sig og sove og så sætte sig op og arbejde videre, til tingene var løst. Han var der selvfølgelig også og sørgede for rammerne, mad etc etc. Men som han sagde: Det her var ikke sket for 2 år siden!

Hvem har fortjent noget opmuntring og værdsættelse i dag?

Giv den gas og se, hvordan de pludselig blomstrer op.

Kh Annette

 

DU VOKSER GENNEM ANERKENDELSE

Vil du opleve hvordan du kommer til at vokse og springe ud som taler, ved at blive bygget op, i stedet for at blive pillet ned? Så kom med på heldagskurset den 12. maj. Jeg garanterer, at du efter denne dag glæder dig til at tage ordet ved møder og holde præsentationer og ved, hvordan du gør det med succes!

1 comment on “Anerkend dine omgivelser i dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ARTIKULATION