Tilsæt din festtale dette krydderi og du får stående klapsalver

Din festtale er ikke bare en lejlighed til at sige noget. Det er en lejlighed til at sige tak for alt det, du sætter pris på og sige højt, hvad du håber for jeres relation fremover.
Det er din mulighed for at gøre et indtryk på den, der modtager festtalen – og alle de andre der hører den – med dine ord.

Det bliver muligt, når du styrer uden om de 3 største fælder, der gør alle festtaler ligegyldige:
 

1# FESTTALEN OPREMSER

Hold nu op jeg har set mange fædre fortælle hele bryllupsselskabet om deres datters rejse igennem livet med; så gjorde du det, så gjorde du det. En blanding af årstal, uddannelser, bopæle. Prøv at hør: Det ved vi alle sammen godt!
Oplistning af begivenheder giver en tale uden dynamik, uden noget vi kan identificere os med, og uden den vigtigste ingrediens i en god tale: Følelser! Det vi alle sidder og gerne vil høre noget om, det er hvad det har betydet for dig at have hende som din datter.
Hvad er du stolt af?

 

Gør det: Giv os mening!

Sæt ord på vores liv og giv det mening! Samme regel gælder, når du holder tale til jubilæet eller dit firma lancerer et nyt produkt, en bog eller en ny strategi for det nye år. Du skal ikke fortælle hele historien om den rejse, i har været på siden 1980. Besøg kun forsiden for at give den mening i dag. Hvad har i historien gjort for der hvor I er lige nu? Som familie, som firma, som venner?

 

2# FESTTALEN BLIVER ALT FOR ABSTRAKT

Festtalen bliver en filosofisk udredning, der giver modtagerne indtrykket af ’varm luft’, klicheer og floskler, som de hverken kan mærke i maven eller se for sig.
Mundtlig kommunikation er nu engang bedst til at være konkret, levende og bruge historier og eksempler til at få aktiveret hjernen hos dine lyttere, og få hjernen i gang med at indleve sig.
Gør det: Brug historier, der får dine pointer til at leve
Hiv dine pointer ned på jorden: Hvordan viser det sig hver gang du går ind ad døren, at I er en varm familie eller en innovativ virksomhed? Sæt et eksempel på, som vi alle kan se for os og identificere os med.

3# FESTTALEN ER FOR LANG

En god festtale er hverken for lang eller kort. Der er en grund til, at TED Talks ikke skal vare mere end 18 minutter, og takketalerne til The Oscars kun får 45 sekunder. Til den gode festtale vil jeg anbefale dig, at du går efter et maks på 10 minutter.

 

Gør det: Vær skarp på, hvad du vil med din festtale

Vælg ét budskab som din tale koncentrerer sig om. Ikke flere. Gør dig umage: Begynd på din festtale i god tid, så du har tid til at finde det gode stof og finpudse dine pointer og historier:
Husk: Det er din fortolkning af virkeligheden og den mening, du giver til den, som bliver en gave til os alle: Ikke om du kan genfortælle det rette sagsforløb fra vugge til grav.
Giv dig selv lov til at VILLE noget med din festtale: Det er ALTID det, der får gnisten ind i den.

Dit publikum vil ikke tøve med at komme hen og sige: Tak for den festtale, den gjorde virkelig indtryk på mig!


BLIV GUIDET TIL AT HOLDE DIN UNIKKE FESTTALE

Vil du have hjælpen til at få styr på din tale? Komme sikkert og godt i gang med processen, så du finder dine pointer, historier og den røde tråd, så du ikke kan vente med at holde talen på den store dag?

 

Så er mit onlinekursus TAL TIL FESTEN til dig. Her kan du i ro og mag – hvor end du er i verden – følge hele kurset, hvor jeg guider dig igennem alle trin fra du har besluttet, at du vil holde tale, til du står klar med din færdige tale – En tale du ikke kan vente med at holde!

 

Kurset består af 8 videoer med mig, hvor jeg guider dig igennem hele processen, godt hjulpet af den interaktive workbook, hvor du skriver det unikke indhold ned, som du finder via øvelserne.
Du får også mine 4 audiofiler der guider dig til at finde inspirationen, se din succes for dig og bevare roen – hele vejen igennem – og meget mere!

Alt sammen bliver dit til evigt eje for 599,- inkl. moms.
Læs mere om TAL TIL FESTEN og kom i gang med at skabe din unikke tale her

 

Grib ordet og berig os med din tale!

Kærlig hilsen Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *