Undgå at tiden skrider, når du holder oplæg

Undgå at lave den fejl jeg begik på Speakers Corner i London, hvor jeg troede, jeg havde talt i 20 minutter, men havde talt i en time …!

Der sker noget med vores tidsfornemmelse når vi er ’på’. Nogle gange er så heldige at komme i flow, men vi bliver også ofte overraskede over, hvor lang tid det kan tage, at sige ord højt.

Derfor får vi problemer, hvis vi hverken har taget tid på vores oplæg eller ved hvordan vi skærer ind til benet, hvis andre har taget vores tid.

 

LÆR AT HOLDE TIDEN
Tag aldrig andre menneskers tid, fordi du ikke selv kan finde ud af at holde den. Det er uhøfligt. Det er utjekket. Din målgruppe – både til præsentationer og møder – bliver irriterede og så tager de ikke dit budskab ind.

 

HOLD TIDEN FOR DIN OG PUBLIKUMS SKYLD

Sådan gør du:

1: DEN GRUNDIGE: Tag tid på dig selv, mens du øver dig i at sige tingene højt. Du skal have en fornemmelse for, hvor lang tid det tager for dig, at formidle dine pointer og hvor lang tid dit indlæg tager. Der er ingen vej udenom praksis. Træn. Øv. Tag tid. Det er den sikre vej til at undgå, at du må jappe noget vigtigt igennem til sidst.

 

2: DEN HURTIGE: Tag et ur med som du kan se – hele tiden – mens du taler. Der er en grund til at der er ’timere’ på, til store konferencer, der fortæller taleren, hvor lang tid hun og han har igen. Vi har brug for hjælp undervejs til at holde øje med tiden. Orientér dig hele tiden efter tiden, så du ved, hvor lang tid du kan bruge på hver pointe og hvornår du skal begynde at runde af.
Efter den dag på Speakers Corner, hvor jeg var i flow med at tale, har jeg lært, altid at have et ur med.  Hvis taleren før mig, teknikken eller trafikken har ’taget min tid’ ved jeg hvor jeg kan skære, så jeg stadig får mit budskab igennem. Du hører aldrig mig beklage mig eller undskylde mig med at ’nu har jeg jo forberedt alt det her’, for hvad skal publikum bruge det til?

 

FOKUSER PÅ ESSENSEN
Jeg orienterer mig selv hele tiden efter tiden, når jeg holder foredrag, underviser og coacher. Jeg har på forhånd prioriteret i mine pointer og ved hvad der er ’need to know’ og ’nice to know’.
Jeg har et overblik med mig jeg orienterer mig efter. Jeg ved hvordan jeg skærer min pointe ind til benet, når det er nødvendigt.

 

FORBERED SUCCESFULDE OPLÆG HURTIGT OG NEMT
Vil du blive 100 % sikker på hvad dine hovedpointer og dit budskab, er når du holder oplæg, præsentationer og briefinger så du kan skære ind til benet og få et klart budskab ud?
Vil du lære hvordan du skaber dig overblik og kan administrere dit oplæg, publikum og tid samtidig? Så skal du med på mit kursus bliv hørt den 22. august.


Super godt kursus! Annette er engageret og levende og god til at forklare de forskellige koncepter. Jeg kan kun anbefale at tage dette kursus. Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke tog kurset for flere år siden – Randi Wiese Heirung, økonom, Telenor

På kurset kommer du hele vejen rundt om ARTIKULATIONs 5 P’er til strategisk mundtlig kommunikation med gennemslagskraft, så du går ud ad døren som en kompetent, rolig og stærk taler.

Jeg glæder mig til at føre dig i armene på dit publikum,

Kh Annette Bjerre Ryhede

Kunne du bruge de gode råd i dette indlæg? Så efterlad en kommentar her nedenfor, del med dine venner og skriv dig op til flere gratis råd, tricks og inspiration i mit nyhedsbrev.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *