Overblik

Skab overblik – så husker dit publikum pointer & præsentation

Jeg siger, hvad jeg vil sige. Så siger jeg det. Og så siger jeg, hvad jeg har sagt.

Det gør jeg hver gang, jeg underviser og holder oplæg. Det gør jeg også, selvom jeg bruger en PowerPoint præsentation med slides for at gøre mine pointer levende, sjove og skarpe. I mundtlig kommunikation må der nemlig godt være gentagelser. Du skal helst sige, hvad du vil komme ind på, før du går i gang. Det er en hjælp til dit publikum. Det giver dem overblik. Så bliver det lettere for dem at tage imod det, du præsenterer og sætte det i de rigtige mapper.
Det kaldes, at du metakommunikerer. Det er en af de allervigtigste teknikker til at holde et oplæg, som giver dit publikum dine pointer med hjem. Du kan se det som at, du ’knytter’ det, du siger, sammen for dem. Du giver dem sammenhængene og konklusionerne. Hukommelsen elsker sammenhænge og konklusioner! Dem skal du servere. De er vigtige for dit publikums udbytte.

 

I word sletter du gentagelserne – med din præsentation skal du give overblik

Du kan meget nemt komme til at glemme at metakommunikere, når du skriver dit oplæg ned. Enten i word eller på slides. Når du gør det, ryger du i skrivemode. I skrivemode er gentagelser fyfy.
Når du taler, har dit publikum brug for hjælp. De har brug for hægter fra den ene pointe til den anden a la ”og derfor skal I være opmærksomme på …”. De har brug for opsamlinger a la: ”Så det, I særligt skal lægge mærke til her, er pointe 1., 2., og 3.

Du giver dit publikum overblik, når:
– Du siger, hvad du vil sige
– Du siger det,
– Og så siger du, hvad du har sagt.

Så giv dem det. Det har samtidig den fordel, at du bliver skarp på, hvad der er vigtigst. Du bliver fokuseret. Det gør din mundtlige kommunikation fokuseret. Det giver dig en større ro, når du kommunikerer. Det er et plus for din samlede mundtlige kommunikation.

Men det kan være svært, at få sat tiden af i hverdagen til at få trænet. Det kan være svært, at få overblik. Derfor har jeg lavet min Masterclass til dig, og alle de andre ambitiøse talere, der vil tage deres kommunikation til det næste niveau. Her lærer du, hvordan du, via effektive metoder, forbereder og kommunikerer mundtlige oplæg, der har en markant effekt på dit publikum. Du lærer, hvordan du kommunikerer visioner og forandringer. Du lærer, hvordan du argumenterer overbevisende og hvordan du bruger storytelling til at gøre dit stof levende og inddragende for dit publikum.

Vi begynder den 7. november kl. 18 og fortsætter 5 tirsdage. Der er kun 5 pladser på holdet, så du rykker dig markant fra gang til gang. Vil du med? Læs mere om Masterclass’en i Public Speaking her.

Kærlig hilsen
Annette

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *