Tal Troværdigt Foredrag

Hvorfor du aldrig må sige til nogen, at de bare skal være lidt mere ‘selvsikker’, når de præsenterer

“Du skal bare være lidt mere selvsikker”

Har du fået den kommentar?
Efter en jobsamtale? Eksamen? Eller efter et oplæg?
Så sidder du nok tilbage med spørgsmålet:

 

Jamen hvordan? 

 

Hvad vil det sige, at kommunikere selvsikkert?

Sådan var det også for Rikke. På Masterclass’en i Public Speaking i sidste uge fortalte hun, hvordan hun flere gange, efter eksaminer på hendes studie, fik kommentaren, at hun ‘bare’ skulle ‘hvile lidt mere i det’ /  ‘være mere selvsikker’ / ‘tale mere overbevisende ..’
Og det på trods af, at hun havde 100 % styr på sit stof og fik gode karakterer.

Som om selvsikkerhed er en frakke, man kan iklæde sig

Som om ’selvsikkerhed’, ’overbevisning’ og ’hvilen i det’ var en frakke, hun kunne tage på. En frakke, der så ud og opførte sig på en helt bestemt måde. Ikke tusind forskellige måder – men én bestemt måde.
Hun fortalte mig, at det hver gang havde givet hende et knæk.  Det gjorde hende endnu mere usikker – fremfor selvsikker – når hun  på sit nye arbejde, skulle stå i spidsen for oplæg og workshops. ”Sådan som de gjorde, og ville have mig til at opføre mig – det er bare ikke mig.”

Og ved du hvad?

Det er heller ikke troværdigt.

Jeg var engang vidne til eksamen på en workshop i historiefortælling, hvor én gav feedback-en: ”Det er som om I alle sammen er blevet som Kasper (underviseren). Jeg har svært ved at se jer i det.”

Og det er lige præcis den reaktion, det udløser i dit publikum, hvis du udelukkende forsøger at kopierer andre og optræde på én helt bestemt måde. Du skal altid finde dig selv i det. Gøre det på din egen måde.

 

Der er kun én Obama

Obama er eminent til at kommunikere. Han mestrer en hel hær af retoriske færdigheder. Men han er stadig Obama. Da han kludrede lidt rundt i ordene ved hans første indsættelse, var han stadig Obama. Vi kunne stadig mærke ham.

Hvis du kopierer alle mulige andre, forsvinder du fra dine ord. Så kan dit publikum ikke mærke dig. Det du for alvor mister, er muligheden for at de får tillid til dig.

Derfor er det inspirerende at tjekke Obamas tricks ud. Men du skal finde din indre Obama. Der er specifikke styrker og særkender ved dig og din person, der gør din kommunikation troværdighed.
Det kan andre ikke kopiere.

 

Du er mest troværdig

I min bog TAL TROVÆRDIGT – og få succes med din kommunikation, guider jeg dig via spørgsmål, øvelser ,og værktøjer til at finde din troværdige gennemslagskraft og bruge den til at brænde igennem med dit budskab.
Også når det er et, du har fået af din chef, som du ikke selv er 100 % enig i.
Du kan nu få TAL TROVÆRDIGT som e-bog her

 

I mit onlinekursus Fra nervøsitet til Gennemslagskraft møder du mig i 5 videoer, 4 indtalte visualiseringer og vejrtrækningsøvelser samt en værktøjsbog, hvor jeg guider dig til at finde dine styrker.
Det er nemlig din bevidsthed om dine styrker – og bevidste brug af dem – der gør dig roligere og mere selvsikker, når du tager ordet.

Skridt for skridt guider jeg dig igennem de metoder, der hjælper dig til at finde roen og kommunikere med din autentiske gennemslagskraft. Du kan nu få både onlinekurset og bogen, signeret, og sendt med posten, til kun: 521,-

 

Tag ordet på din måde – og gør en forskel.

Kh Annette

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *