Hvordan vil du gerne føle på talerstolen?

Hvordan vil du gerne have det, når du tager ordet? Hvordan skal det være, at interagere med dit publikum, besvare spørgsmål og gå i dialog med dem?

Hvordan vil du gerne have det med dine medarbejdere, når du formidler strategien til dem?

Hvordan vil du gerne have det med dine kunder, når du pitcher idéen til dem? Hvordan vil du gerne have det med jeres interessenter, når du fortæller dem om jeres analyseresultater?

Vil du gerne, fx:

  • Være rolig, velforberedt og fokuseret?
  • Være glad og kunne lide dit publikum?
  • Føle dig tryg, inspireret og motiveret til at give noget ud til dit publikum?

Det kan du komme til. Du er bare nødt til, at gøre dig klart, hvordan du egentlig gerne vil have det, når du står der, først.

Først når du gjort det, kan du finde ud af, hvad der skal til for, at du kan have det, på præcis den måde, når du står overfor dit publikum. Og her skal vi huske, at vi alle er forskellige. Så derfor skal du mærke efter, hvad du rent faktisk har brug for, og hvad du skal gøre, for at du kan stå på talerstolen, og have det, på den måde, du ønsker. Og som selvfølgelig også vil være hensigtsmæssig for dit budskab!

Din krop afslører dig
Er du sur, irritabel eller helt nede på overskud, vil det være meget svært at skjule. Vores kroppe kan ikke lyve, og fordi dit publikum, er udstyret med empati, vil de opfange signaler fra dig. Og de signaler bliver knyttet sammen med, hvad det rent faktisk er, du siger.

Tænk derfor over, hvad for nogle signaler, det er hensigtsmæssigt for dit budskab, at du udstråler overfor dit publikum?

Her tænker man typisk på hvad man kan gøre med påklædning og bevidst kropssprog. Men din energi er lige så vigtig. Og har du været oppe hele natten og bekymret dig over præsentationen, kan det være svært at udstråle en energi der emmer af overskud, ro og styrke!

Hvad for en praksis vil derfor hjælpe dig op til, at du skal holde din præsentation?
Skal du ud og løbe eller gå en tur, hvor tankerne kan falde på plads?
Skal du træne besvarelse af kritiske spørgsmål med en kollega?
Eller skal du have god tid til at møde og småsnakke med publikum inden det går løs?

 

Hvad vil hjælpe dig mest?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *