F… – er det i dag?

Nogle dage vågner vi med sangen ’det er den dejligste morgen i hundrede år – og jeg lever’ inde i hovedet. En anden morgen, vågner vi op og tænker fuck! Vi er bare ikke på. Der er noget, vi er kede af. Det viger ikke og kan ikke vente til det er weekend, og vi har tid til at tage os af det.

Det er insisterende. Det sidder i kroppen på os. Og det gør os meget mere sårbare end vi har lyst til at være, når vi skal stå foran et publikum.

Vi kan næsten have følelsen af, at vores publikum kan se lige igennem os. At vi ikke er helt ovenpå. Og værst af alt: Vi føler ikke, at vi kan leve op til vores egne idealer for, hvordan vi synes, det bør være, og vi bør have det, når vi går på.

 

VÆR MED DET, DER ER
Prøver du at undertrykke det, der kører i dit system, låser du al din energi fast her, og du kan komme til at virke træt, anspændt og låst, når du kommunikerer. Også selvom du hiver et lag af ’opgejlethed’ ind over, så vil dit publikum intuitivt fornemme, at der er noget du prøver at skjule. De ved selvfølgelig ikke hvad, men dette indtryk vil blive en del af deres opfattelse af oplægget.

Tricket er, at spørge dig selv, hvordan du kan være med det, der sidder i dit system, og samtidig, levere det, og give det, du ønsker, ud til dit publikum. Hvordan kan du give det en plads hos dig selv, mentalt og følelsesmæssigt OG SAMTIDIG gøre det, det handler om, der, når du tager ordet?

Uden at du fortæller dit publikum, hvad der sætter en rille i din plade, vil du virke meget mere autentisk, fordi du selv rummer det, der kører.  Og du vil, selvom det måske ikke umiddelbart føles sådan, virke meget mere balanceret overfor dit publikum. Og du vil selv blive meget mere rolig og afslappet når du går på.

Er det svært? Ja. Dette er én af de vigtigste praksisser for mig, for at føle mig rolig og afslappet når jeg underviser og holder foredrag. Det er konstant en praksis at trække mig selv tilbage til der, hvor jeg er, og lade alt være som det – og jeg – er.

Hvad virker for dig til at gøre det, der skal gøres, med nærvær og opmærksomhed, på svære dage?

Del det meget gerne her på bloggen,

Rigtig god uge, med alt hvad der er!

Kh Annette

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ARTIKULATION