Kig på publikum – IKKE din Power Point!

Vil du lave en fantastisk power point? Så brug færre ord, men masser af fokus!

Ja, jeg ved, at det er trygt! At se på power pointen, hvor alt det, du gerne vil sige står, så du er sikker på, at du får sagt det hele.

At se på den giver en dejlig følelse af sikkerhed og kontrol. Den beskytter dig også. Jo mere du selv ser på den, jo mere får du publikum til at se på den, fremfor at de ser på dig. Du kan gemme dig bag den.

Men du lader dit publikum i stikken! Dit publikum vil se dig, opleve dig og have en kontakt til dig. Det er den eneste vej til at få dem til at lytte til dig og forstå det du siger! Samtidig gør du dem ekstremt trætte i hovedet, når du taler ind over meget tekst på en power point, som du samtidig prøver at få dem til at læse. For det er det sjove: Da du er i fokus, viser du dem hvor de skal have deres fokus.

Så derfor – og jeg kan kun sige det for lidt: En power point, der er fyldt med ord, er virkelig virkelig dårlig mundtlig kommunikation! Også når du læser den op for dit publikum! Send hjertens gerne deltagerne noget tekst, du vil have dem til at læse – inden dit oplæg – så de selv kan tygge sig igennem. Og skal du vise et citat, I skal diskutere, så giv dem tid til at læse og forstå, og brug tid på at diskutere det – men lad alle dine andre slides være minimalistiske, kun med essensen!

De gyldne råd, når du bruger en power point i din præsentation er:

  • Find før du laver Power pointen ud af, hvad dit hovedbudskab og dine hovedpointer er. Lav så en skitse til en struktur, og så kan du begynde at arbejde i power point programmet!
  • Sæt kun hovedpointer på power point, og kun én pointe per power point! (Det hedder ikke ’point’ for ingenting!) =Find essensen i det du vil sige, og sæt det på sliden, så dit publikum forstår, at det du taler om, alt sammen relaterer til den pointe. Så skal de nok forstå den.
  • Brug billeder, metaforer, illustrationer til at hjælpe dig med at kommunikere dine hovedpointer, så dine modtagere forstår det!

Læs her mere om, hvordan du forbereder din præsentation, og hvad der får dig til at brænde igennem og blive hørt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ARTIKULATION