Intet engagement intet publikum

Skal jeg altid have engagement med i det, jeg siger?

En af mine kæmpheste er, at vi SKAL have vores engagement med, når vi tager ordet. Hvis vi altså vil have publikums opmærksomhed, nysgerrighed og åbenhed. Det talte jeg selvfølgelig også om i mit webinar ’Fra nervøsitet til Gennemslagskraft’ i torsdags.

En der hedder Mai sendte mig bagefter spørgsmålet: ’Men hvad så, hvis jeg ikke føler det store for mit budskab? Er hjertet altid nødvendigt?’

Det korte svar er ja! Dit kropssprog afslører dig. Det kan høres på din stemme. Du kan ikke snyde – og du kan bestemt ikke snyde dit publikum!

DET KRÆVER EN INDSATS AT FÅ ENGAGEMENTET MED
OG resultatet vil ikke udeblive! Det ville være fantastisk, hvis vores chef altid bad os beskæftige os med, undervise i og præsentere ting vi brænder for. Sådan er virkeligheden bare ikke. Derfor er det afgørende indsats du skal gøre, SAMTIDIG med at du forbereder dine eventuelle slides.

Du skal kunne svare på spørgsmålene:

  • HVORFOR ER DET HER VIGTIGT?
  • HVORDAN TJENER DET MIT PUBLIKUM?
  • HVAD FÅR DE UD AF DET?
  • HVORDAN SKAL JEG TÆNKE OM DET, FOR AT JEG KAN STÅ INDE FOR DET?

Vi kender alle oplevelsen, når vi ikke kan svare på de spørgsmål.

Vi vil bare gerne have det overstået. Vi bliver irritable (og det kan publikum godt mærke – de ved bare ikke hvorfor – og det får dem til at tage afstand)
Vi fortæller om hele sagen fra ende til anden, i stedet for at fokusere på de hovedpointer, vores publikum har brug for. Imens bliver publikum lange i blikket. Vi kan mærke, vi har mistet dem.
Det bliver ensomt at stå deroppe.
Vi japper igennem og runder af.
Vi sender en ikke-kærlig tanke til den, der bad os holde oplægget, og til publikum ’der ikke kunne finde ud af at høre efter.

Det var bare ikke deres fejl. Uden engagement ingen lyttere!
Skal det være dig? Nej vel!

 

BLIV DEN TALER DER ALTID FANGER PUBLIKUM

Kom med på mit Onlinekursus Fra nervøsitet til Gennemslagskraft

Skræddersyet-kursus-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *