Hvad vil du lære i år?

“Jeg synes vi skal vente med den workshop, til nedlukningen er forbi. Og vi igen kan lave fysiske workshops”

Jeg kan huske, hvordan jeg under corona-pandemien holdt en online-workshop om netop det, at afholde online-workshops. Og det var så tydeligt, at nogle af deltagerne bare glædede sig til, at pandemien var ovre, så de kunne komme tilbage til at afholde fysiske workshops. Det de kendte. Det de følte, de var gode til.

Sådan har vi det alle. Det er dejligt at være der, hvor vi føler, vi er gode til det, vi skal. Men det kan forhindre dig og mig i at lære det, situationen kræver, for at vi lykkes med vores mål. Lysten til at blive i det, der ikke er svært, kan være så tillokkende, at vi ikke ser rationelt på vores egne læringsbehov.

Ikke bare fulgte den ene nedlukning efter den anden. Men da pandemien for alvor slap sit tag, var vores arbejdsliv forandret for altid. Og deltagernes målgruppe for workshops havde fået øjnene op for online-workshoppers lyksaligheder. Nu kunne de være med, samtidig med de kunne nå at være med til putning af deres børn, når workshoppene lå om aftenen.

Nu er de hybride samarbejds- og kommunikationsformer blevet en ny disciplin, du må mestre, hvis du vil kunne lede, påvirke, inspirere og få ting til at ske – og lykkes.

Sådan vil forandringerne blive ved med at komme. Det kræver, at vi er lige dele nysgerrige årvågne overfor det nye. Det kræver, at du går ind i det komplekse – med din nysgerrighed og din sunde evne til at reflektere. Og ja – så er det, du er lidt mere bevidst. Lidt bedre klædt på. Så er det, du lærer.

 

Når du har fokus på læring, er forandring nemmere

I dag er jeg meget optaget af, hvordan vi sammen skaber en læringskultur. En kultur, hvor vi hele tiden er i gang med at lære. Fordi læring er ikke bare noget, der sker, når du sidder på et kursus. Det sker hver dag. Når du gentager det samme. Når du prøver noget nyt. Og når du reflekterer, justerer og tilpasser din adfærd og din kommunikation til det, situationen kræver i dag. Ikke det, den krævede i går.

Det er noget af en floskel at skrive, ’at verden forandrer sig med lynende hast’, men ikke desto mindre, er det sandt. AI og ny teknologi. Klimaforandringer. Politiske konflikter og spændinger. For bare at nævne 3 af de forhold, der påvirker din og min arbejdsplads og vores arbejdsliv. Hver dag 


Start med spørgsmålene:

  • Hvilke nye tendenser påvirker din rolle og dit ansvar i det nye år?
  • Hvad kalder situationen på – fra dig?
  • Hvad kræver det, at du søger viden om?
  • Værktøjer til?
  • Eksperimenterer med?
  • Øver dig på?`
  • Hvad har du brug for at få feedback på?
  • Og hvad bliver muligt, når du mestrer det nye?


Til en flyvende start på 2024. Rigtig godt nytår!

 Kærlig hilsen Annette

For et år siden lavede jeg to nye onlinekurser i samarbejde med GetSkills. Nu er de klar. Brug koden LÆRMEDANNETTE og få 10% rabat.

Se trailere her:

Tal med Gennemslagskraft – for ledere

Led dit team til bedre samarbejde

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *