Hold den fest dit publikum føler sig hjemme i

Vil du gerne have stående klapsalver, hujen, og et fedt publikum?

Som du nok har hørt, så får vi det tilbage, som vi selv sender ud. Når du tager ordet og holder en tale, en præsentation eller et foredrag, så er det dig, der er lederen i lokalet. Derfor skal du gå foran med den gode stemning. Du skal sætte rammerne og du skal med din adfærd vise, den måde, du håber og ønsker, at du og dit publikum vil være sammen på, under seancen.

Det jeg oplever, at bl.a. Brendon Burchard og andre af de fede taler jeg har oplevet de sidste par dage, er gode til, det er at holde en fest på scenen. En fest de selv har det godt i. Det får dem instinktivt til at eje scenen og nyde at være der. Alle lander hurtigt i rummet og bliver tunede ind, og stemningen bliver lynhurtigt super god.


GÅ PÅ SCENEN MED MUSIK

Til det bruger de rigtig mange gode tricks. Bl.a. går de på scenen til et stykke musik de godt selv kan lide, som fortæller noget om hvem de er som person, hænger sammen med deres budskab, og sætter scenen. Fx går Brendon Burchard på scenen til Flo Rida’s ‘Club can’t handle me’, som hænger rigtig godt sammen med, at hans hovedbudskab er: You don’t have or get energy: You generate it! (Via dit mindset, praksisser omkring sundhed, motion, rutine etc. og meget mere)

 

GIV DIG SELV LOV TIL AT GRINE

Da jeg i går hørte Harvey Mckay (forfatter til ‘Swim with sharks without being eaten alive’) fortælle om, hvad han bl.a. har lært om opbyggelsen af relationer gennem hans lange karriere, lagde han ud med en joke. De andre talere er heller ikke bange for, at bruge det, hvis der kommer en sjov kommentar fra publikum og give sig selv lov til at grine af det, de synes af sjovt (selvfølgelig altid på en kærlig og super respektfuld måde). Det gør, at vi grinte sammen. Der var ikke nogen der grinte ad nogen. Vi grinte sammen, og også flere gange ad os selv, som mennesker, når vi kunne genkende os selv i de eksempler, der blev givet.

 

SPØRG PUBLIKUM, OM DET GIVER MENING

Når vi forklarer og gennemgår er det super rart for os selv at vide, om publikum er med. Det er også rart for publikum lige at blive inddraget og spurgt, om de er med. Hermed kan man så indikere, hvis man ikke er med, og taleren kan justere, gentage, give eksempler etc. Brendon Burchard er ekspert i at spørge sit publikum, der består af flere hundrede mennesker: “How many follow?” og han rækker selv hånden op samtidig for at indikere, at han beder de, der kan se pointen, række hånden op. Så ved han, hvor mange, der er med, og kan justere. Som publikum hjælper dette mig også til at følge med, og tage stilling til det, jeg lige har hørt: Fangede jeg det, eller har jeg brug for mere? Og så hjælper det mig til at holde fokus, for jeg kunne jo godt blive distraheret 😉

Vil du gerne hjælpes til at holde den fest, der vil gøre det fedt for dig at være på scenen, og fedt for dit publikum at være der, sammen med dig, med fokus på det emne, du bringer på dagsordenen?

Se videoen her:

[youtube]http://youtu.be/CG_RA-_5qew[/youtube]

(jeg beklager lyden ikke er blevet så god, selvom jeg ellers havde fået en fin mikrofon på 😉 håber det hjælper at skrue godt op 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *