3 afgørende faktorer, der gør din nytårstale betydningsfuld

Selvfølgelig skal du da holde tale til nytår! Hvilken bedre lejlighed til at hylde det år, der er gået, og sammen se ind i det nye år? Nytårstalen behøver ikke blot at finde sted under middagen den 31., den kan du også med fordel holde for dit team, dine kolleger eller dine medarbejdere, når I mødes igen efter ferien. Tro mig – gjort rigtigt, vil den give jer alle endnu mere ny energi, til 2017!

Nytårstalen er en fantastisk anledning til at runde året af og blive klar til det nye. Med dine ord fremhæver du begivenheder og giver dem ny mening, ved at sætte dem i perspektiv. Her fremhæver du det, begivenhederne har betydet. For dig, for jer og for de, I arbejder for, fx borgerne, kunderne og medarbejderne.

Den gode nytårstale binder jer sammen, og skaber fællesskab. Den får gjort status og kommer med et perspektiv, der giver anledning til værdifuld refleksion for alle parter!

 

Vi har alle brug for hyldest

Den gode nytårstale anerkender det, vi sammen har gjort og er kommet igennem sammen. Den roser og fremhæver vores styrker, og det, vi kan være stolte af – så vi kan mærke det!

Vi har alle brug for ros og anerkendelse, og for, at andre har set den indsats, vi har lagt. Som borger, som medarbejder og som forælder og barn. Når anerkendelsen virkelig får os til at føle os set, så vokser vi som mennesker. Vi begynder at folde os mere ud. Vi bliver modigere. Vi får sulten til at fortsætte. Knokle videre. Blive endnu bedre. Så husk: Aldrig pisk uden gulerod!

 

Giv det ’hvorfor’ Dronningen udelader

Balancen ligger i, at du bruger dig selv i talen, til at fortolke og give begivenhederne mening, uden at det er dig som person, der i centrum. Her trækker du både på, hvad det har betydet for dig at se og opleve begivenhederne og hvorfor du ser det, som noget vigtigt. Med andre ord, skal du gå skridtet dybere end Hendes Majestæt Dronningen, der i hendes nytårstale hvert år har noget med om, hvordan det har glædet hende og Prinsgemalen at … Men hun siger aldrig hvorfor. Det kan få ordene til at klinge hult, fordi vi ikke får en grund til, at det virkelig har betydet noget. Det er grundene vi som publikum, kan spejle os i, og som giver indlevelse i talens pointer. Det er her, der skabes fællesskab imellem os, mens vi hører talen.

 

Kom dybere end temaer og varm luft

I din tale kan du tage udgangspunkt i én, eller max 3 betydningsfulde begivenheder for året, som du folder ud, og trækker dine pointer ud af. Hvor Dronningen og Statsministeren vælger nogle temaer, som de folder ud, kan du gøre din tale endnu mere vedkommende ved at tage udgangspunkt i konkrete begivenheder, I alle kender. Det er her, din tale bliver til mere end varm luft og abstrakte visioner.

Her er mine 3 spørgsmål, der hjælper dig til at finde det betydningsfulde indhold ti din tale:

  1. Hvad har du været stolt af i år?
  2. Hvad er årets highlights?
  3. Hvad er dine håb for det nye år?

Spørgsmålene runder 2016 af og gør dig klar til 2017

Uanset om du vil holde tale eller ej, vil jeg invitere dig til, at reflektere over og finde dine svar til spørgsmålene, som en smuk afslutning på 2016. Jeg lavede øvelsen til en middag med mine venner i går aftes, og det var en meget fantastisk oplevelse for os alle. Efter vi havde skrevet ned, delte vi alle, i løbet af aftenen, vores punkter. Vi glædede os på hinandens vegne. Var stolte på hinandens vegne. Vi blev rørte. Og vi kom alle hinanden tættere. Hvilken bedre måde, at runde 2016 af på! Tak.

Godt nytår!

Kærlig hilsen Annette

Vil du have hjælp til at få talen på plads? Vil du have modellen til at strukturere din tale, som mine kursister stadig bruger flere år efter, at de har været på kursus? Vil du guides igennem trin for trin til du står klar med en exceptionel tale? Så er mit onlinekursus Tal til festen lavet til dig. Du kan også booke 1:1 sparring her.


Vil du blive klar til at overbevise, lede og få sat retningen for det nye år?
Få sparring, rådgivning og træning der får dig ud over rampen, og sikrer, at din integritet er med, hver gang, du kommunikerer. Læs mere om mine 1:1 udviklingsforløb her under speakercoaching og 360graders lederkommunikation.

 

Skal du undervise og holde masser af oplæg i det nye år? Få lagt dit fundament sikkert på plads, så du er klar til at møde dit publikum med gnist og gennemslagskraft. Få analyseret målgruppen, så du kan kommunikere til dem med budskaber der giver værdi for dem og lever op til dine mål – kom med på BLIV HØRT den 19. Januar!

Og husk: Torsdag den 12. januar holder jeg webinaret: Fra nervøsitet til gennemslagskraft kl. 19 og guider dig fri af præstationsangsten. Det er gratis! Tilmeld dig på info@artikulation.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *