Sådan holder du verdens bedste tale

Taler kan være den største gave og velsignelse at lytte til – og de kan være den største tåkrummende pinsel.

Forskellen ligger i hvorfor vi rejser os op. Og hvor vi taler fra.

Rejser vi os op fordi ’jeg skal jo også sige noget’

Eller fordi vi virkelig har noget på hjerte, vi gerne vil dele.

Sidstnævnte brænder altid igennem. Også selvom du ryster på hånden undervejs.

Derfor er bryllupstaler noget ganske særligt, og både gæster og brudepar føler sig badet i kærlighed, fordi det er det, der er temaet.

Når vi kan høre kærligheden tale, er talen en gave gave til os alle.
Taler fra hjertet åbner os og lader os medføle den kærlighed der kommer ud med ordene.

 

RÅD NR 1: TAL FRA HJERTET

– og lad dit hjerte tale igennem dig.
Har du ikke noget på hjerte, så vent med at tale, til du har.

Når vi virkelig mærker efter, har vi alle noget på hjerte til vores nærmeste. Føler du trangen til at udtrykke din kærlighed med ord, så er det et godt tegn, som jeg vil opfordre dig til at følge. Lad ikke frygt eller nervøsitet holde dig tilbage. Dine ord er meget velkomne! Tro mig. Du vil blive elsket for det.

 

RÅD NR 2: KORT OG ENKELT ER SUPERFINT

Lad være med at prøve at fylde talen ud. Som huskeregel er god mundtlig kommunikation fokuseret, enkel og konkret. Det betyder at vi skal være skarp på vores pointer og hvad det egentlig er, vi gerne vil sige.
Det kræver ofte en proces at komme derhen. Vi skal finde vores stof, ordne vores stof og gøre det konkret og levende. Men inden da skal vi lige mærke efter, hvad det egentlig er, vi har lyst til at dele – hvad vores hjerte flyder over med.

Jeg guider dig her til hvordan du gør. Det er i virkeligheden meget enkelt, og det kræver ingen særlige forudsætninger at kunne det 😉

 

RÅD NR 3: FIND DIT BUDSKAB
Sæt dig godt til rette – luk øjnene og træk vejret dybt og langsomt ned i maven … læg hænderne på dit hjerte og forestil dig at du trækker vejret ind i dit hjerte … mærk hvad der er her – hvad har du lyst til at sige?

Måske ser du billeder, ord, fornemmelser bare lad det hele være der …

Skriv ned hvad der kom til dig. Mærk efter igen. Skriv ned igen. Gå en tur. Skriv ned igen.
Læg så det hele væk, luk øjnene og træk vejret igen: Hvad er det vigtigste, du gerne vil sige?

Hvis du kun måtte sige én ting, hvad er så det?

Her har du dit budskab. Vælg hvad der skal med i talen ud fra det budskab. Find de pointer og historier der folder lige netop dette budskab ud.

Giv pointer og historier en logisk rækkefølge så de bygger op til, at du siger dit budskab som en smuk, opsummerende afslutning på din tale.

Ordet er dit, kh Annette

 

BRYLLUPSTALER PÅ KØBENHAVNS MUSEUM
Jeg skal holde oplæg om bryllupstaler ved bryllupsfesten på Københavns Museum på lørdag, som led i Golden Days festivallen – vil du med? Aftenen byder også på sabel-champagne, kædedans, Knud Romer og Søren Kierkegaard!

 

LÆR DET PÅ HELDAGSKURSET
Lær hvordan du brænder igennem og få den træning der sikrer, at du tager værkøjerne med ind i din hverdag og alle dine fremtidige oplæg: Jeg afholder mit intensive heldagskursus den 15. Oktober og 26. November – tilmeld dig nu og få 25 % rabat!

 

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.