Er dit kropssprog troværdigt?

Kropssprog er en herlig ting. Observér et lille barn, der endnu ikke har lært at tale, så bliver det meget tydeligt, hvor meget kropssproget kommunikerer.

Når du kigger på et barn, er du ikke i tvivl om, at deres kropssprog fortæller dig, hvordan de har det. De læner sig frem, hvis de er interesserede, og de læner sig tilbage, for at sige nej. De rækker ud efter det, de vil have. Deres øjne har en intens og nærværende øjenkontakt med dig, der suger dig ind i nærværet.

Du har, uden at tænke over det, 100 % tillid til, at barnets kropssprog er autentisk.

Anderledes forholder det sig ofte med os voksne. Bevares, vi har jo sproget til at give udtryk for vores ønsker og behov, idéer og planer. Men ofte ser jeg, at kropssproget er kørt ud på et sidespor, hvor det har mistet sin autentiske gnist. En autenticitet, der er vigtig for at andre mennesker får tillid til dig.

Men dit kropssprog er også vigtigt for dit budskab.

Ofte ser jeg, hvordan kropssproget står i vejen for den gode kontakt med publikum. Fx hvis taleren har et låst og lukket kropssprog, og har placeret sig langt væk (og beskyttet) fra sit publikum. Øjnene er mere optaget af det, der er på sliden, end på virkelig at SE på publikum.

Jeg ser også ofte, hvordan kropssproget kan distrahere. Både taleren selv og publikum. Taleren går flakkende rundt for at skabe energi på scenen, men det ender med at skabe en kaotisk stemning, der gør det svært for publikum at dvæle ved hvert ord. Det kan også være uroen forplanter sig ud i stamp med den ene fod, klik på en kuglepen eller også skal der hele tiden rettes på skjorteærme og jakke.

Jo mere dit kropssprog er frit, naturligt og afstemt til dit budskab – jo bedre kan det støtte din kontakt til dit publikum og det tempo og den intensitet, du gerne vil give dine ord.

Derfor skal du arbejde med dit kropssprog, hvis du vil øge din evne til at blive hørt.

 

Gør dit kropssprog troværdigt

Du skal arbejde på at dit kropssprog naturligt fortæller en historie om det, du siger – uden at blive indstuderet.

Hvorfor? Fordi du ikke skal være skuespiller. Du skal være dig, i din rolle. Med det ansvar du har. Og du skal være tro mod den relation, du har til dit publikum.

Du skal derfor arbejde for at gøre dit kropssprog frit og levende, samtidig med at du får det til at tale sammen med det, du siger. Så ja – jeg beder dig om at sætte dit kropssprog fri – samtidig med at du styrer det i en retning.

Du skal bruge det til at optræde åbent, nærværende og sikkert foran dit publikum.

Start med en god grounding. Sørg for du har en god holdning, med en rank ryg, uden at låse i knæ og hofte. Låser du, bliver det svært for din stemme at have klang. Låste knæ og en låst hofte gør det også svært for din krop at bevæge sig naturligt og autentisk.

Og hvad vil det så sige, at du styrer dit kropssprog til at støtte dine ord?

Det betyder, at hvis du har fået for vane, at gå meget rundt, når du taler. Så skal du øve dig i at lade dine skridt følge tempoet i din tale. Men du skal også øve dig i at kunne stå helt stille – uden at sige noget – nærværende med dit publikum, så I kan lande i mødet sammen.

Vil du have flere øvelser til et troværdigt kropssprog?

Vil du have feedback på dit kropssprog + den træning, der får din autentiske gennemslagskraft frem?
Så skal du med på Bliv Hørt den 13. november. Der er kun én plads tilbage.

Kh Annette

Du får naturligvis endnu flere øvelser til dit kropssprog i min bog TAL TROVÆRDIGT.
Bl.a. til hvordan du får dine arme til at støtte dit budskab, hvordan du giver din stemme klang og bas, og hvad du skal gøre, hvis du ikke brænder for det budskab, du skal levere.

Bogen er en del af kursuspakken på Bliv Hørt

( G I W E A W A Y ) på Instagram

Jeg udlodder 4 onlinekurser på Instagram – vær med i konkurrencen her

No related posts found

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.